jaký sací koš k darlingu?
Moderátor: Moderátoři
jaký sací koš k darlingu?
Voda už zase nastoupila, ale sací koš už dal sbohem, sací trubka je bezedná.
Koš blbnul už dřív (darling se občas spouštěl, i když nebyl odběr), ale teď už to bude konečná.
V prodejně jsem se díval na dvojí provedení koše- plastový nebo mosazný. Cenový rozdíl je minimální, takže bych rád koupil to, co je spolehlivější (abych nemusel hned zase lézt do studně).
Voda je u nás hodně tvrdá, silně mineralizovaná. Slyšel jsem, že v takovém případě je vhodnější plastový koš (že prý na něm tak rychle neroste kameň).
Co byste prosím doporučili?
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
- vasekpetr1
-
petrfilipi
Pitná voda, kterou nám dodává místní vodárenská společnost, je taky hodně tvrdá. Ale vodu ve studni jsem neměřil. Ona nemusí být tak tvrdá, když je to defacto (v mém případě) povrchová voda.
Trubku k čerpadlu jsem před mnoha lety vyměnil za hadici "s pružinou", aby se při sání nesmrskla.
Petr
Michal22 píše:darling se občas spouštěl, i když nebyl odběr...
Michal, tak tady máš pravděpodobně problém ještě i jinde - buď ukapává přes hřídelku čerpadla, nebo spíše je vadná zpětná klapka a koš pak mimo sloupce vody musí čelit i zpětnému tlaku z nádoby. Pokud to neopravíš, tak i nový půjde rychle do kopru.
- jezevec
- Hlavní moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Košchci vyměnit tak i tak, jen mě jde o to, jaký teda použít. Ale asi půjdu do mosazi, tomu plastu nějak nedůvěřuju.
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
Voda je u nás hodně tvrdá, silně mineralizovaná. Slyšel jsem, že v takovém případě je vhodnější plastový koš (že prý na něm tak rychle neroste kameň).
Nevím, ptám se.
Ale asi zkusím zajet do Sigmy v Tuřanech a uvidím, co mi řeknou.