Zkušenosti s nákupy v LIDLu. 2

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Jenys
Kontaktovat uživatele:

#316 Příspěvek od Jenys »

Eleman: Jo je to tahle co tam máš. Jak píše Pikofarad, bude se muset udělat dodatečná úprava, což pro mne nebude problém, trochu jsem s tím počítal. Ale ta cena je dobrá. Ta pila co tam má Pikofarad, je dražší, asi 3500Kč, ta se objevila v nabídce po objednání téhle, ale co se týká kvality provedení, je to jak uvedl pikofarad nic moc, ale jak jsme byli zvyklí z dřívějška na DODO(dodělej doma), tak to bude potřeba i zde. Takhle už mám nějaký základ :D A natakévé to domácí drobné kutění to bude dobré. Jinak jsem si už dřív koupil tu pokosovou pilu, také to bude potřebovat drobné vylepšení a seřízení, tu jsem koupil ale v prodejně.
Ještě jsem si nedávno koupil takový ten skládací stůl na elekrické nářadí i na další práci. Na něj právě půjde dát ta pokosovka. Provedení je již o něco lěpší a na to do to potřebuji je to víc než dobré, zatím :D Dobré je hlavně ta SKLADNOST, místa je vždy málo, tak se to hodí. Tož tak :?
Když něco nevíte...klidně se zeptejte :) Co vás nezabije, to vás posílí :) Jenys :)
konosuke

#317 Příspěvek od konosuke »

říká se tomu parcel shop - dočasné úložiště zásilky v místě bydliště, smluvní partner PPL, je jich v ČR cca 1400 lokalit
Co se může pokazit to se taky pokazí. Co se nemůže pokazit to se pokazí taky. (Murphy)
Eleman

#318 Příspěvek od Eleman »

Díky Jenys, a s tím místem to máš pravdu, taky s tím bojuju.
Člověk se celý život učí jenom proto, aby ve stáří všechno zapomněl.
„Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A když kouká, aby byl, a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ J. Werich
Jenys
Kontaktovat uživatele:

#319 Příspěvek od Jenys »

Nemáš zač Elemane, jo, ještě když začneš něco sbírat, k tomu krámy z minula a pak ty nové není kam pomaludát. No a i když začnu uklízet, něco vyhodím, ale stejně dost věcí zůstane, jen se jinak poskládá a tím vznikne trochu prostoru navíc. Jo, tak umět nemilosrdně vyhazovat :?
To jsem ale odbočil od tématu :oops:
Když něco nevíte...klidně se zeptejte :) Co vás nezabije, to vás posílí :) Jenys :)
Eleman

#320 Příspěvek od Eleman »

Tak v úterý večer objednáno, dnes (čtvrtek) ráno dodáno - ponorná pila. Vše v naprostém pořádku. Super. Obavy byly zbytečné. :beer:
„Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A když kouká, aby byl, a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ J. Werich
ronoda

#321 Příspěvek od ronoda »

Pánové, řešíte pouze stroj. Ale je třeba řešit i pilový kotouč, to co tam dávají je vhodné tak na řezání dřeva do kamen:-( Je potřeba dodržet alespoň dvě základní pravidla. V řezu by měli být minimálně 3 zuby - od toho se odvíjí počet zubů na kotouči, a vysunutí kotouče nad desku stolu. A pak ještě tvar zubu, jiný je na měkké dřevo (střídavý WZ 15 st. a víc) jiný na jakoukoliv deskovinu (trapéz TFZ). Těch pravidel je mnohem víc, třeba úhel čela zda negativní či pozitivní a jak moc pozitivní. Také obvodovou rychlost.
Kvalitní pilový kotouč může mít lepší výsledky na slabém stroji než obchoďákový pilový kotouč na kvalitním stroji. Ju?

(drahý kvalitní auto na levných protektorech:-))
Eleman

#322 Příspěvek od Eleman »

Ju. :wink:
(Fabia na "Barumkách") 8-)
Jenys
Kontaktovat uživatele:

#323 Příspěvek od Jenys »

ronoda píše:Pánové, řešíte pouze stroj. Ale je třeba řešit i pilový kotouč, to co tam dávají je vhodné tak na řezání dřeva do kamen:-(

Tak to je přeci jasný, o to tu vůbec nejde. Pilový kotouč si tam samo dáme dle potřeby a povahy řezaného materiálu, tak hloupí ještě nejsme :lol:
Jo, ten kotouč co tam je, to je jako noty na buben, sem tam rána :lol:
Já kotouče mám doma v různé hrubosti a jak píšeš. Pro přesnější řezání bude potřeba to trochu upravit, tedy ten stůl a pod.
Zatím jsem to nevyzkoušel, tak snad se mi to brzy podaří něco na tom vyzkoušet uříznout.
Hubert_79
Kontaktovat uživatele:

#324 Příspěvek od Hubert_79 »

tak snad se mi to brzy podaří něco na tom vyzkoušet uříznout

Třeba prst či končetinu :)
Frýba a láska zvítězí nad Hemalou a nenávistí!
Jenys
Kontaktovat uživatele:

#325 Příspěvek od Jenys »

:D :lol: :D
konosuke

#326 Příspěvek od konosuke »

to mně zas včera čert napískal jít na průzkum do Lidlu
vrátil se domů bohatší o bundu ale chudší o pár stovek - na autobus do rachoty, na kolo a pivo či rockový koncert dobrá
https://www.lidl-shop.cz/LIVERGY-Panska ... p100242098
Co se může pokazit to se taky pokazí. Co se nemůže pokazit to se pokazí taky. (Murphy)
starecd

#327 Příspěvek od starecd »

Kono, akorát musíš dát pozor na otěr třeba v MHD :D
konosuke

#328 Příspěvek od konosuke »

jasně, není to kůže jenom něco jako
Pikofarad

#329 Příspěvek od Pikofarad »

Pěkná,tváří se jako pravá kůže.Za ty prachy bezva
sinclair

#330 Příspěvek od sinclair »

🤐 z boženky či bunda z koženky? :D
Tak, jak to tak pozoruju, budu asi aktuálně poslední, kdo jednou za 15 roků koupí za skoro 800,- Kč boční štípačky od Bernsteina :D
Zatímco všichni ostatní kupují TÉMĚŘ TOTÉŽ v hypáči za desetinu...? :twisted:
A jak to tak pozoruju, tak v neutuchajícím, hotovém třídním boji marketingových odborníků Lidlu vs. zákazník, podezřele často vítězí furt jedna strana :D
Hádej kono, která to je :D
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“