Ziadny obraz iba zvuk u samsungu
Moderátor: Moderátoři
Ziadny obraz iba zvuk u samsungu
Televizor Samsung UE32EH5000 ide iba zvuk, obraz nie je.
Co som pozeral stranky a podobne problemy, tak som zistil, ze na LED nedostavam 130V ako by malo byt. Je tam niekolko IC, mozno nejaky kondenzator by sa mohol tiez vymenit.
Vedeli by ste mi prosim poradit?
Jeden ten svabik stoji 11 eur, cela doska aj 30 eur cez ebay.
Existuje snad aj nejaka moznost, ze kupit na SK, CZ aj od niekoho kto takyto tv ma?
Alebo sa stretol niekto prosim uz s tymto problemom a co trebalo menit?
Dakujem za radu.
Sberny dvor?
Tak vedel by si mi prosim poradit? Ja skusim precitat tych par pripadov co tu bolo.
No najjednoduchsie je asi kupit dosku napatovu. Nie? Vymenit jednotlive diely, ked neviem presne ktore? Je tam aj kondik, ale tak nevyzera poskodeny zvonku, premeriat ho jasne ze mozem, ale tak...
Dik.
Akoze, na nete je plno pripadov k samsungu, ach jo. Cert dlzen taky televizor.
Pokial som tomu porozumel, nepusti sa 130V kym je na LEDkach nieco v neporiadku? Je tam akoze nejaka spatna vazba, ktora najskor skontroluje stav podsvietenia a az potom do nich pusti patricne napatie?
D.
- jezevec
- Hlavní moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Na jednom led pase je 10 lediek.
Neviem, ci ta jedna ledka ma v sebe tri male ledky, alebo?
Ak hovorite, ze su pospajane vsetky do serie, hm, tak tych 130V by sedelo na tolko lediek...
Treba kazdu jednu vyskusat, je to pracne? Zatial som to nejak nerozoberal.
Jedna ma cca 310 Ohm.
Dik za rady.
Zistil som, ze 39 LED ma kazda asi cca 310 Ohm, 1 LED ma 19 ohm. Zhruba vstrede celej retaze.
Kazdu jednu som si presvietil a kazda svieti, aj ta s tymi 19 ohmi.
Pripravil som si 315 ohm odpor. Mozem to skusit.
Presvietene ca 2-3V kazda jedna svieti.
Akoze vymenit led nie je problem, ale kde taku zohnat tak to sa mozem aj zblaznit.... Aspon s hodnotami rovnaku.