Prodám - HDD WD Caviar 341 MB
Moderátor: Moderátoři
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Něco podobnýho jako toto: https://en.wikipedia.org/wiki/Compaq_LTE
Tuším jsem na tom viděl běhat i nějaké WIN 3.0, ale já o ně nestál.
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
rnbw píše:Tychto diskov uz je malo a zohnat ich do historickeho PC je dost problem. Trhova cena dobreho je uz pomaly vyssia ako stoji ten tvoj 1 TB...
Njn, kdyz vidim, kolik toho kazdej rok jen v Holicich sesrotuje srotak z Ostravy, tak bych brecel. Jen ty kila keramickych CPU - ruzne 386, 486, pentia... letos sem sebral hrobnikovi z lopaty Cyrix MII-300, ne uplne bezny kousek procaku...
No a pak kdyz clovek neco takoveho shani, tak neni divu, ze uz nic neni a musi za to platit sileny penize na ebaji. Ja si stary HDD po prezkouseni nechavam, ono to pomalu nabira na hodnote. Mam tu treba nekolik ST-251, dodnes funkcnich nebo ruzne kaviary podobnych kapacit jako nabizeny. Sam sem kdysi kupoval 3,1GB WD asi za 10kkc, jo to byly casy, a vydrzel mi ten disk nejmin 5 let...
Když se to dá na RLL řadič tak to má pěkejch formátovanejch 66MB jako ST-277R a je to rychlejší
V roce 1990 jsem je kupoval za 499,- DM.
Ze starej disků tu mám stále funkční 100MB Kalok
https://i.ebayimg.com/00/s/MTAyNFg3Njg= ... K/$_72.JPG
Taky hezky startuje
Funkcny Kalok? To je dost rarita. Tych diskov som videl len par a nefungoval ziadny
rnbw píše:Cyrix MII PR300 mam tiez, dost dlho som ho pouzival. Ochotne bezal aj pri znizenom napati. Zohnal som aj Rise mP6 - z eBay ako netestovany, ale funguje. Neviem, ci sa u nas vobec predaval. Ale predaval sa IDT WinChip, vtedy najlacnejsi procesor. Dnes u nas nezohnatelny.
Jeden WinChip sem tam letos tez videl, ale uz ho mam, tak sem ho nebral. On to obratem prodava nejmin za dvojnasobek ceny, co to vykoupi, takze nemuzu zachranovat vsechno. Nekdy se podari neco zachranit jeste driv, nez mu to lidi vysypou na vahu a da se to odkoupit za rozumnejsi peniz...
Rise byl asi posledni vykrik, pak to koupila Transmeta? To by byl taky zajimavy kousek, ale delali snad jen notebooky?
A jak to slo taktovat? Kdyz sel na nizsim napeti, realna frekvence je jen 233MHz, ale deska v kere sem to zkousel uz nemela vyssi nasobic, jeste mozna pres FSB, ze bych dal 75MHz...
Na ty ST-251 mam nekolik MFM radicu i s BIOSem, bootoval sem z toho MS-DOS 3.3 ktery tam byl nainstalovany nekdy z roku 1992. Ze to slo formatovat RLL na nekolikanasobne veci kapacity sem jeste neslysel...