Prodám - HDD WD Caviar 341 MB

NEKOMERČNÍ nabídka přístrojů, součástek a náhradních dílů

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od ZdenekHQ »

Mám ve sklepě laptop 286, tam byl disk 20MB. Ale dalo se s tím žít, než jsem si naspořil na Pentium III. Solidní skok.

Něco podobnýho jako toto: https://en.wikipedia.org/wiki/Compaq_LTE

Tuším jsem na tom viděl běhat i nějaké WIN 3.0, ale já o ně nestál.
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]
Syron

#17 Příspěvek od Syron »

Mám dosud plně funkční PC 286 s monitorem Herkules a HD 20MB. Téměř 15 let jsem na něm úspěšně dělal účetnictví. Dal jsem za něj a za programy hříšné peníze, jen tehdy už starší Herkules mě přišel na 1500Kčs. Za programátor pro 2062 jsem dal 5litrů jednomu "odborníkovi". Když jsem potřeboval vytisknout si obsah jednoho IO, ukázalo se, že okopnul profesionální program, mírně ho jen upravil. Při pokusu o tisk jsem se nestačil divit. Celý program se "poněkud" pozměnil, ale naštěstí funguje dál. Ale už pro celou sestavu není využití.
RayeR
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od RayeR »

rnbw píše:Tychto diskov uz je malo a zohnat ich do historickeho PC je dost problem. Trhova cena dobreho je uz pomaly vyssia ako stoji ten tvoj 1 TB...

Njn, kdyz vidim, kolik toho kazdej rok jen v Holicich sesrotuje srotak z Ostravy, tak bych brecel. Jen ty kila keramickych CPU - ruzne 386, 486, pentia... letos sem sebral hrobnikovi z lopaty Cyrix MII-300, ne uplne bezny kousek procaku...
No a pak kdyz clovek neco takoveho shani, tak neni divu, ze uz nic neni a musi za to platit sileny penize na ebaji. Ja si stary HDD po prezkouseni nechavam, ono to pomalu nabira na hodnote. Mam tu treba nekolik ST-251, dodnes funkcnich nebo ruzne kaviary podobnych kapacit jako nabizeny. Sam sem kdysi kupoval 3,1GB WD asi za 10kkc, jo to byly casy, a vydrzel mi ten disk nejmin 5 let...
danhard

#19 Příspěvek od danhard »

ST-251 nevyhazovat, mám k tomu MFM a RLL řadič.
Když se to dá na RLL řadič tak to má pěkejch formátovanejch 66MB jako ST-277R a je to rychlejší :D
V roce 1990 jsem je kupoval za 499,- DM.
Ze starej disků tu mám stále funkční 100MB Kalok
https://i.ebayimg.com/00/s/MTAyNFg3Njg= ... K/$_72.JPG
Taky hezky startuje :D
rnbw

#20 Příspěvek od rnbw »

Cyrix MII PR300 mam tiez, dost dlho som ho pouzival. Ochotne bezal aj pri znizenom napati. Zohnal som aj Rise mP6 - z eBay ako netestovany, ale funguje. Neviem, ci sa u nas vobec predaval. Ale predaval sa IDT WinChip, vtedy najlacnejsi procesor. Dnes u nas nezohnatelny.

Funkcny Kalok? To je dost rarita. Tych diskov som videl len par a nefungoval ziadny :D Mam tu akurat nejake Connery a najstarsi asi MiniScribe/Maxtor 8051A.
lesana87

#21 Příspěvek od lesana87 »

Já tu mám funkční Toshibu MK56FB-1 a párek Fujitsu M2227D2. :)
RayeR
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od RayeR »

rnbw píše:Cyrix MII PR300 mam tiez, dost dlho som ho pouzival. Ochotne bezal aj pri znizenom napati. Zohnal som aj Rise mP6 - z eBay ako netestovany, ale funguje. Neviem, ci sa u nas vobec predaval. Ale predaval sa IDT WinChip, vtedy najlacnejsi procesor. Dnes u nas nezohnatelny.

Jeden WinChip sem tam letos tez videl, ale uz ho mam, tak sem ho nebral. On to obratem prodava nejmin za dvojnasobek ceny, co to vykoupi, takze nemuzu zachranovat vsechno. Nekdy se podari neco zachranit jeste driv, nez mu to lidi vysypou na vahu a da se to odkoupit za rozumnejsi peniz...

Rise byl asi posledni vykrik, pak to koupila Transmeta? To by byl taky zajimavy kousek, ale delali snad jen notebooky?
A jak to slo taktovat? Kdyz sel na nizsim napeti, realna frekvence je jen 233MHz, ale deska v kere sem to zkousel uz nemela vyssi nasobic, jeste mozna pres FSB, ze bych dal 75MHz...

Na ty ST-251 mam nekolik MFM radicu i s BIOSem, bootoval sem z toho MS-DOS 3.3 ktery tam byl nainstalovany nekdy z roku 1992. Ze to slo formatovat RLL na nekolikanasobne veci kapacity sem jeste neslysel...
rnbw

#23 Příspěvek od rnbw »

Ten Rise je zaujimavy - je to BGA osadene na redukcii do Socketu 7.
lesana87

#24 Příspěvek od lesana87 »

RayeR píše:Ze to slo formatovat RLL na nekolikanasobne veci kapacity sem jeste neslysel...

On tu někdo psal o několikanásobně větší kapacitě? (2,7)RLL mělo 1,5x větší hustotu záznamu než MFM, takže to byla 1,5x větší kapacita.
RayeR
Kontaktovat uživatele:

#25 Příspěvek od RayeR »

OK, nepamatoval sem si z hlavy tu kapacitu, ST-251 ma 40MB a ST-225 ma 20MB normalne (MFM)...
jjilek
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od jjilek »

Kdyby někdo se chtěl zbavit MFM disku za rozumný peníz, minulý měsíc se mi poroučel jeden Seagate a nemám náhradu.
Odpovědět

Zpět na „Nabídka přístrojů, součástek a náhradních dílů“