Pokladní displej - zapojení
Moderátor: Moderátoři
-
Pavel R.
Pokladní displej - zapojení
Parametry komunikace znas a port je spravne nastaven ?
Nevim jak presne tyhle displeje a vetsina jich potrebuje nejaky inicializacni znak (znaky) pak teprve TEXT a casto jeste neco na ukonceni.
Jinak trosku jsem pohledal sve stare poznamky a BA63 ma parametry prenosu : 9600, O , 8,1 (tedy ODD parita !!)
A aby toho nebylo malo, pred zahajenim prenosu znaku by se mel inicializovat retezcem
ESC @ ESC = SOH
bez mezer, ESC je znak 27 dekadicky a SOH je znak 1 dekadicky v ASCII tabulce.
RadekB píše:Filda píše:A máš ovládací soft?
Neco takoveho asi neexistuje
tak ale nějak to s PC komunikovat musí ....... např. v obchodech tam prodavač bude asi těžko ťukat 0 a 1 aby si to displej převzal sám
no ale nebudu do toho kecat když vidím že tomuhle rozumíš víc ty
Port musi byt nejprve nastaven - rychlost, parita, databity, stopbity,...
Pote se budto posle na port primo znak a ten se zobrazi nebo casteji se musi poslat nejaka inicializace, potom znaky a nekdy jeste ukoncovaci znak, po jehoz obdrzeni se znaky zobrazi.
Komunikace to jest zcela jednoducha, ridi to program, pres kterej pokladni prodava
My to mame pouzite na diagnostiku site - kazdych pet minut se spusti skriptik, kterej opinga dulezite routry, APcka apod... a pokud je nejake nedostupne, zobrazi jeho nazev a IP adresu. Staci mrknout, nemusi se poustet kompl
-
Pavel R.
RadekB píše:Co to znamena te nejde ?
Parametry komunikace znas a port je spravne nastaven ?
Nevim jak presne tyhle displeje a vetsina jich potrebuje nejaky inicializacni znak (znaky) pak teprve TEXT a casto jeste neco na ukonceni.
Prostě displej vůbec nejde - při restartu by se měl rozsvítit, ale on neudělá ani to. Prostře je totálně zhasnutej... Žádný bližší parametry jsem nenastavoval (neumím to) a ani nevím jak. Neporadil bys mi, prosím ????
-
Návštěvník
RadekB píše:Pri restartu ceho ? Toho Wincora ?K cemu je to pripojene - k PC nebo te pokladne. Jak je to napajene ? Pokd to mas pripojene k PC, je nutne to jeste napajet. Z pokladny se to napaji pres PIN 9 datoveho RS232 konektoru jinak to bude vyzadovat ext.napajei.
Při restartu PC se displej ani nerozsvítí (ale teď už to chápu, když musí být navíc napájen). Nevíš, jak to fyzicky provést na konektoru (přivést to napájení) ????
-
Návštěvník
Anonym píše:RadekB píše:Pri restartu ceho ? Toho Wincora ?K cemu je to pripojene - k PC nebo te pokladne. Jak je to napajene ? Pokd to mas pripojene k PC, je nutne to jeste napajet. Z pokladny se to napaji pres PIN 9 datoveho RS232 konektoru jinak to bude vyzadovat ext.napajei.
Při restartu PC se displej ani nerozsvítí (ale teď už to chápu, když musí být navíc napájen). Nevíš, jak to fyzicky provést na konektoru (přivést to napájení) ????
Ještě jeden dotaz: na PC je konektor jako samec a na kabelu taky samec. Můžu na to použít svojku - viz obrázek????
- Přílohy
-
spojka.gif- (2.99 KiB) Staženo 784 x
-
Pavel R.
RadekB píše:A je ten displej urcite RS232 ? Nektere tipy mely vlastni ridici kartu.
Napajeni je vetsinou na pin 9 toho CANONu, da se to vysledovat ze zapojeni.
Už jsem zjistil, že zapojení +12V je na PIN1. Na to jsem +12V přivedl (dál jsem na PIN5 přivedl kostru) a displej při každém restartu počítače už problikne, ale pořád s počítačem nekomunikuje. Nevíš prosím, kde zjistit zapojení jednotlivých PINů na konektoru displeje???? Konektor jsem otevřel a našel v něm několik barevných drátků, ale jaký kam na počítači propojit, netuším ....
Podařilo se někomu něco s tím vymyslet?
Mám to zapojené COM 2 na pin6 a COM 3 na pin 2. A +12V.
Data posílám copy soubor.txt com1 , ale reaguje to jen písmena, nevím jak do něj zapsat příkaz, např. jak smazat displej atd.