Jak uložit zásah do registrů
Moderátor: Moderátoři
- Artaban001
Jak uložit zásah do registrů
https://wintip.cz/533-jak-ve-windows-10-aktivovat-stary-prohlizec-fotografii-windows-photo-viewer
jde nějak uložit a při reinstalaci WIN10 obnovit. Vím, že existují nějaký soubory pro Regedit, jejichž spuštěním se upraví hodnoty požadovaných registrů - tak věřím, že by to šlo i na tomto postupu "zautomatizovat"
- Artaban001
Kód: Vybrat vše
Windows Registry Editor Version 5.00
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows Photo Viewer\Capabilities\FileAssociations]
".tif"="PhotoViewer.FileAssoc.Tiff"
".tiff"="PhotoViewer.FileAssoc.Tiff"
".jpg"="PhotoViewer.FileAssoc.Tiff"
".jpeg"="PhotoViewer.FileAssoc.Tiff"
".png"="PhotoViewer.FileAssoc.Tiff"
".gif"="PhotoViewer.FileAssoc.Tiff"
".bmp"="PhotoViewer.FileAssoc.Tiff"(výsledný uložený soubor "Windows_photo_viewer.reg"otevřen v Notepadu)
https://www.dasm.cz/clanek/jak-z-window ... ovy-system
je pasáž "Zprovoznění Windows Photo Vieweru". Já tomu sice moc nerozumím, což ale neznamená, že je laťka moc vysoko.
Ve Win10 je problém s výběrem výchozí aplikace pro internetový prohlížeč, který se neinstaluje, tzn. je tzv. "portable". Windows nabízí pouze instalované aplikace. K přinucení W10, aby takový prohlížeč (v mém případě PaleMoon Portable) umožnil nastavit jako výchozí, mi slouží níže uvedený vklad do registru. Cesty k programu je samozřejmě nutno přizpůsobit skutečnému stavu.
- Přílohy
-
vychoziPMportable.reg.pdf- (2.12 KiB) Staženo 153 x
- Artaban001
Mám to upraveny podle toho návodu a funguje to. Akorát po každý reinstalaci windows musím výše zmíněný návod zase hledat a přepisovat ty registry. Ještě jsem přepisoval registry kvůli samovolnýmu přechodu do spánku - ale to nejspíš vyřešila nějaká aktualizace.
Aplikace "Fotky" se mi zdá příliš těžkopádná a pomalá. Některý inovace stojí za ho..no.
- Artaban001
- Přílohy
-
windows_photo_viewer.zip- nevím, zda jsou to povoleny soubory *.reg, proto je to zazipovaný
- (403 bajtů) Staženo 159 x
- Artaban001