Rádio Videoton R4900-přeladění.
Moderátor: Moderátoři
Rádio Videoton R4900-přeladění.
Abych neobjevoval již objevené, tak se ptám, jestli zde už někdo toto rádio přelaďoval.
Nemám zájem o rady typu - použij konvertor. Konvertor považuji za polovičaté řešení i když jde o model s přepínáním krystalů pro překrytí pásma.
- Ivan_Ryger
- Bydliště: Jára Cimrman- "Uppsala, Uppsala,... tam jsem taky nebyl"
http://mujweb.cz/pjenicek/radio/navodyj ... xtant.html
Da sa to adaptovat aj na elektronkove pristroje. Ja som podobne preladil elektronkovy prijimac Tesla 323A, Tesla Tosca, Carioca a p.
Ale u přijímačů s údajem kmitočtu a větší stupnicí na FM to pak laické uživatele při ladění nasírá, protože nic nesedí a nějaké přepočty díky rozdílné šířce pásem FM taky ne.
GDO bylo kdysi před několika desítkami let k dispozici v mém domovském svazarmovském radioklubu, takže jsem neměl potřebu mít vlastní. No a když vše zaběhnuté po změně poměrů zaniklo, tak jsem už nic takového nesháněl, čili tento přístroj v současné době nevlastním.
Přeladil jsem dosud bez něj několik desítek tranzistorových rádií (docela dobře), takže snad i toho elektronkového "maďara" nějak pokořím, když už se nenašla konkrétní "receptura" pro jeho přeladění.