Napájení po UTP kabelu kamery F19805W (upraven název)

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
markoni
Kontaktovat uživatele:

Napájení po UTP kabelu kamery F19805W (upraven název)

#1 Příspěvek od markoni »

Zdravím
Potřeboval bych poradit v následující věci.Já mám připojení k internetu pomocí Wifi, na půdě mám síťový kabel s routeru připojený do poe injektoru který napájí samotný přijímač a teď k věci.Já bych potřeboval poe injektor dát do pokoje a místo toho dát propojku jaká je například tato https://www.czc.cz/spojka-konektoru-rj45/22654/produkt bude mi to fungovat ? další věc mám po střechou IP kameru model F19805W a mám ten napájecí adaptér taky na půdě ze které bych to chtěl dát do pokoje abych to měl pod kontrolou v toto případě bych potřeboval doporučit poe injektor který bych ji mohl napájet díky
Achab

#2 Příspěvek od Achab »

Se spojkou to fungovat bude. Ovšem pro některé AP se požaduje bod napájení do určité vzdálenosti, například NanoStation 2 maximálně 15m.
ok1hga

#3 Příspěvek od ok1hga »

UTP kabely mají dost malý průřez a bývá na nich dost velký úbytek napětí.
také záleží jak je kabel zapojený, obvykle pro POE je napájení zdvojenými dráty . . .
http://www.elektrokolos.wz.cz/konstrukce/poe/poe.php
petrfilipi

#4 Příspěvek od petrfilipi »

Jak máš kameru napájenou teď?
Adaptérem z 230V na 12V, který je zastrčen přímo do kamery?
Nebo je tam poe pasivní napájecí rozbočka (http://shop.wlan-antene.net/ethernet-wlan-oprema-in-pribor/252-pasivni-poe-adapter.html?
Nebo máš pod střechou klasický aktivní poe adaptér (http://shop.wlan-antene.net/ethernet-wlan-oprema-in-pribor/448-poe-napajalni-adapter-15v-08a.html?search_query=poe&results=45?

Petr
markoni
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od markoni »

petrfilipi píše:Jak máš kameru napájenou teď?
Adaptérem z 230V na 12V, který je zastrčen přímo do kamery?

Přesně tak ten adaptér mám položen na trámu na půdě.Ani nevím jestli ten model kamery F19805W napájení tento způsob podporuje.Ale velice rád bych to měl pod kontrolou protože náhoda je blbec díky
Hubert_79
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Hubert_79 »

Zkuste to bez drátů, pane Markoni!
sorry, ale fakt mi to nedalo
Frýba a láska zvítězí nad Hemalou a nenávistí!
ok1hga

#7 Příspěvek od ok1hga »

markoni
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od markoni »

Až teď mi to docvaklo já potřebuji to co je na prvním obrázku s prvního odkazu ,ale teď kde to koupit ? díky
Kvicala_r

#9 Příspěvek od Kvicala_r »

Pokud zadáš pasivní POE, najde to heureka, stejně jako levněji identické výrobky ALI
Těch obchodů je mraky - např i4Wifi... hledej ve svém okolí, třeba i internetový provider by měl takové věci "skladem"
Celeron

#10 Příspěvek od Celeron »

ok1hga píše:UTP kabely mají dost malý průřez a bývá na nich dost velký úbytek napětí.

Tak tak, dělal jsem jeden barák, kde byly pod tlačítkama moduly centrálního řízení venkovních žaluzií povešený na RS485 po UTP cat5 kabelu. Po UTP šlo po jednom páru i napájení 12V. Celková dýlka UTP byla skoro 40 metrů (16 žaluzii). Poslední dva moduly před zakončovákem odporem už nahodile blbly, občas se zresetoval procík modulu při sepnutí polarizovanýho relátka modulu. Pomohlo dát dva páry v UTP paralelně.
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Kvicala_r

#11 Příspěvek od Kvicala_r »

Celeron píše:Pomohlo dát dva páry v UTP paralelně.
Tak jsou ty pasivní injektory snad i všechny dělány. Data zelený a oranžový pár (piny 1+2 3+6), + a - vždy po modrém (4+5) a hnědém(7+8 ) páru...
Nakonec při troše zručnosti lze to UTP rozholit / nakrimpovat jen datové a napájení vyvést třeba spájením...
Přílohy
utp.jpg
utp.jpg
rnbw

#12 Příspěvek od rnbw »

Skutocne PoE podla 802.3af pouziva 48V, a zariadenia maju definovany rozsah napati, v ktorom musia fungovat. Preto nie je problem ani so 100m kablom. Navyse tam su vselijake ochrany, takze nic nezhori, ked sa tam pripoji zariadenie bez PoE.
petrfilipi

#13 Příspěvek od petrfilipi »

Zjisti si, zdali kamera opravdu neumožňuje napájení PoE, tzn. jedním konektorem. Pak bys dal adaptér 230/12V dolů a zapojil ho do pasivního PoE injektoru.
Pokud kamera potřebuje napájení přes samostatný napájecí konektor, tak to taky není problém. Dolů dáš adaptér 230/12V, připojíš ho na pasivní PoE injektor a nahoře budeš muset nakrompovat vodiče 1,2,3,6 do datového konektoru a vodiče 4,5,7,8 napojíš na samostatného napájecého konektoru. Není to sice moc hezky vyrobitelné, ale sám to takto ve firmě mám a není s tím problém.

Petr
weed_smoker

#14 Příspěvek od weed_smoker »

Signály z UTP kabelu jsou oddělený sestavou 4 traf z VF prstýnků v epoxidu,věci s POE napájením maj na primárech traf hnědýho a modrýho páru odbočky v půlce,odkud se bere to napájení(je tam ještě transil,pojistka,gretz a kondík).Komunikace jde VF střídavinou a 1:1 nebo jinak(1:2,1:5...) se odděluje těma trafama.Trafa od POE jsem nelouskal,jenom ty obyčejný.Používá se 48V s poměrně malou tolerancí (46-52V),proud je malej(průřez taky,jenom asi 2x0.22 až 2x0.25 na 1 pól),proto tolik.Vzácně u kratších rozvodů bylo použito i 24V a prej i 12V(asi bastl).V normě jsem čet jenom 48V.
petrfilipi

#15 Příspěvek od petrfilipi »

Já bych rozlišoval PoE a normu 802.3af.
PoE je obecně napájení po datovém přívodu. Můj ISP mi říkal, že velké odvahy pošlou na půdu po UTP kabelu i 230V. Ale to není o napětí, je to prostě napájení po kabelu. Když mám na půde zařízení na 12V, dole připojím zdroj 12V. Když tam potřebuji dostat 24V, budu mít dole zdroj na 24V.
Opravdové PoE podle normy 802.3af je to, co popisuješ ty - vyjednávání o napájení apod., napětí 48V (a tím o menší proud).

Petr
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“