TCL L19E4103R Rozstřelený tranzistor

Poradna určená pro amatéry

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Kaca
Kontaktovat uživatele:

TCL L19E4103R Rozstřelený tranzistor

#1 Příspěvek od Kaca »

Tak po dlouhé době Vás zdravím! Prosím o radu která se týká rozstřeleného tranzistoru D478 ( http://www.datasheetcafe.com/d478-datasheet-mosfet/ )
který je na desce viz foto. Majitel tvrdí že do telky nalil vodu z kytek ale já myslím že když s tím vyhodil i zdroj 18,5V 3,5A asi od noteboku tak si myslím že tam poslal víc voltíků než telka snesla. Teď by mě zajímalo kde se dá tento tranzistor u nás v ČR sehnat a nebo nejraději v Plzni v GESu nějakou fajn náhradu, případně tuhle desku (kterou jsem také nikde nenašel a opravdu jsem ji hledal), jestli se někomu z Vás neválí plonková doma. Schéma na tuhle telku jsem nesehnal ani přítel Google mě ho nedal. Tak ani nebude kde co měřit.
Za případné rady moc děkuji a zdravím Vás!
Kaca
Přílohy
IMG_4398.JPG
IMG_4398.JPG
IMG_4397.JPG
IMG_4397.JPG
IMG_4396.JPG
IMG_4396.JPG
IMG_4395.JPG
IMG_4395.JPG
IMG_4394.JPG
IMG_4394.JPG
jezevec
Hlavní moderátor
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od jezevec »

Může tam být jakýkoliv MOSFET podobných parametrů. Ten FET není rozstřelený, ale ulomil s mu nohu když jsi ji odpájel a pokoušel se ji nadzvednout.
Kaca
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Kaca »

Díky moc za odpověď! Já jsem si toho ani nevšiml. Odpájet jsem to nezkoušel dokud nebudu mít jiný. Rozebral jsem to teprve před hodinou. Musel to zkoušet někdo přede mnou. Já bych to vyndaval opatrněji. Ještě jsem zapoměl poprosit o informaci jaká je polarita zdroje, tedy jestli je + uprostřed a nebo obráceně.
Ještě jednou tedy děkuji!
Kaca
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Kaca »

Tak v GESu jsem našel nejpodobnější tenhle: http://www.ges.cz/sheets/i/irf530_vis.pdf
Může být?
jezevec
Hlavní moderátor
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od jezevec »

Ne, potřebuješ takový, aby se plně otevřel při 4,5V.
Kaca píše:...i jaká je polarita zdroje, tedy jestli je + uprostřed a nebo obráceně.

Patrně + uprostřed, ale ty to máš před sebou.
Kaca
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Kaca »

JJ. Podívám se kam co vede a zkusím najít tu náhradu trochu líp. Ještě jednou díky!
Ano. Plus je uprostřed.
Naposledy upravil(a) Kaca dne 03 zář 2018, 11:42, celkem upraveno 1 x.
Kaca
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Kaca »

Tak jsem objednal u TME https://alltransistors.com/mosfet/trans ... stor=20740 a pak uvidíme co bude dál. Zatím děkuji a zdravím!
Kaca
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Kaca »

Tak jsem osadil ten orig. tranzistor. 12V prochází na pin na té zdrojové destičce na piny 1, 2, 4, a 7. na piny 8, 10 a 11 je 0,5V a na ostatních 0V. Nesvítí ani led stby. Schéma není tak nevím kde co měřit. Asi nejde napájení stby.
Ani mě přítel google nenašel tu samotnou destičku podle všech indícií které jsem z ní vyčetl.
Kaca
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od Kaca »

Nemohu nikde najít tuhle destičku. Nevíte někdo prosím kde by šla objednat?
Ani nikde na Googlu ani jinde
masar

#10 Příspěvek od masar »

Zkus hledat podle údaje, který jsi nám zatajil. Možná je to tento.
:wink:
Kaca
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od Kaca »

Néééé. Já jsem vůbec neměl v ůmyslu něco zatajit. Ani nevím čeho se to zatajení přesně týká. Pokud to tak vypadá tak se moc omlouvám. Myslel jsem že když dám fotečky té desky a v názvu je typ televize tak je vše zřejmé. Hledal jsem podle popisů na té destičce, zkoušel jsem je dát všechny do googlu ale nic. Nevím podle čeho jsi to našel. Tam píšou že to je led driver ale z toho jde napájení do celé telky, nebo se pletu? Moc moc děkuji masarovi za pomoc a vážím si této pomoci! Vypadá to že je to opravdu ono. Ještě jednou díky!!!
Kaca
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od Kaca »

Sakryš, to příjde skoro na litr. No ale je to v rodině tak to asi risknu. Kdyby alespoň byla šance že to bude ukazovat no ale co. Ještě jednou tedy díky masarovi a jezevcovi!!!
masar

#13 Příspěvek od masar »

Netvrdím, žes to zatajil úmyslně :wink:

edit: 50Zł je asi 300,-Kč, ne?
Přílohy
zatajené údaje.jpg
zatajené údaje.jpg
Kaca
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od Kaca »

Toho malinkého nápisu jsem si opravdu nevšiml. Tam bude asi dost poštovné. Ještě to prověřím. Díky moc! A ještě jedna všetečná otázka na kterou se nemusí odpovídat :-) jakou mám šanci že bude ten zbytek v pohodě? Hodně si té pomoci vážím, už dlouho jsem žádnou telku neopravoval a už zase asi dlouho nebudu. Jak jsem psal, je to v rodině, jinak bych do toho nešel. Vrtám se teď v NF elektronkách tedy zesilovači pro basu, 5F6A Fender ale to už sem nepatří. Nemám žádné zkušenosti s moderníma telkama. masare dík!
p32

#15 Příspěvek od p32 »

50%
Odpovědět

Zpět na „Televizory, monitory a projektory - PORADNA pro amatéry a začátečníky“