Vzajemne ruseni TV-DVD-SAT

Servisní část určená pro profesionály

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
dalik

Vzajemne ruseni TV-DVD-SAT

#1 Příspěvek od dalik »

Vazeni odbornici,
mam problem a uz jsem v koncich. Mam tv tesla 2810 70cm, k tomu dvd rekorder sencor a satelit pixx. Jde mi o ruseni obrazu TV temito pristroji. DVD rusilo ct1 (bile tecky v obraze) pomohlo namotat kus privodni snury na toroid a zmenit polohu kabelu za dvd. Budiz. Problem am ale se satelitem - po zapnuti do zasuvky se na nove udelaji sikme pruhy. Ruseni jde po siti, jelikoz to dela i u odpojeneho scartu. Trosku opet pmuze zmenit polohu satelitu, zmenit polohu privodnich kabelu apod, ale jen trosku. Poradite mi prosim nejaky zpusob odruseni?
Dale pak mam problem s projektorem - pri koukani na TV nebo dvd (propojeno S-video kabelem) bezi velice pomalu (tak 2-3 minuty) svetlejsi pruh pres cely obraz zhora dolu.
Poradite? Diky za rady. Dalik
Líp už bylo.
miroja

Re: Vzajemne ruseni TV-DVD-SAT

#2 Příspěvek od miroja »

dalik píše:...Dale pak mam problem s projektorem - pri koukani na TV nebo dvd (propojeno S-video kabelem) bezi velice pomalu (tak 2-3 minuty) svetlejsi pruh pres cely obraz zhora dolu.
Poradite? Diky za rady. Dalik...

Vyzera to na slucku z nespravenho-viacnasobneho zemnenia (uz sa to tu viackrat preberalo). Ak pouzivas STA, skus nachvilu vytiahnut antenny kabel z TV ci sa pruhy stratia.
rudis

#3 Příspěvek od rudis »

pro odrušení zkus naklapávací feritový jádra , prodávají je v GESu , mají různé provedení.
Na oddělení zemních smyček používám do přívodu k TV transformátor navinutý na dvouděrovém feritovém jádru ze starého symetrizačního členu 2 x 2.5 závitu na každé straně , celý dám do smršťovací bužírky a na konce konektory.Tuším , že jsem to viděl i v nabídce AME , ale tam to stálo kolem 200,-

R.
Návštěvník

#4 Příspěvek od Návštěvník »

cely problem je ta TESLA. vsetko, co urobis, len zcasti vykompenzuje problem. zahod TESLU a zapoj normalny TV. vsetky problemy s rusenim sa tym vyriesia. :wink:
zwan

#5 Příspěvek od zwan »

co se stane kdyz odpoijs antenu s TV je vse OK??
kysmen

#6 Příspěvek od kysmen »

když sem zapojoval ten dvb-s PIXX tak sem měl problem že přes scart furt vrčel zvuk.Prej to ma nějaký silny signály na scartu. Tak sem pak koupil scart kabl za 300 a bylo to lepší.
Jak to máš zapojené ? Nasmyčkovaný scart nebo modulátorem? Pokud má dvd rekorder 2 scarty tak to skus nasmyčkovat
Přílohy
aBez názvu.JPG
(31.67 KiB) Staženo 150 x
kimi

#7 Příspěvek od kimi »

Kup si kvalitní scarty cca 200kč a bude to OK.
Scarty za 30 korun vícenásobné propojení nestíhají.
Odpovědět

Zpět na „Servis televizorů, monitorů a projektorů - PROFI sekce“