Průša je... (přesunuto)
Moderátor: Moderátoři
p32 píše:...Nikdo s tím vlastně nedělá proto, protože nemá žádný solidní důvod kromě tisku hraček, blbinek a občas něčeho, co nikdo jiný opravdu nepotřebuje...
Ted jsi na to kapl, tiskne se predevsim to co nikdo jiny nepotrebuje a proto takovou vec nikdo nevyrabi. Pokud sedis na zadku a nic nekutis, pak je pro tebe 3D tiskarna k nicemu.
Slusnou tiskarnu se dvema druhy plastu postavis bez problemu za 10-15k pokud mas prislusne vybaveni (tim nemyslim rozviklanou konstrukci ala prusa). Ekonomicky se ti nevrati porizeni ani te laserovky, pro tohle si zadnou tiskarnu na doma nikdo nekupuje, nechapu proc s tim tady porad operujete.
Je jasne ze nemuzes porovnavat tiskarnu ktera tiskne na papir s 3D tiskarnou z pohledu technologii ale z pohledu vyuziti. Stejne tak muzu rict, ze koupim za 500,- kilo plastu a vytisknu z toho kilo veci, kdezto laserovka mi vytiskne jen jejich obrazky takze je uplne naprd
- tomasjedno
Tak to se pleteš. První barevnou laserovku jsem domů koupil před 9 lety čistě pro tisk dceřiny diplomky, tím se zaplatila a další barevné tisky až do vyčerpání toneru už byly jen bonus.termit256 píše:Ekonomicky se ti nevrati porizeni ani te laserovky, pro tohle si zadnou tiskarnu na doma nikdo nekupuje
tomasjedno píše:Tak to se pleteš. První barevnou laserovku jsem domů koupil před 9 lety čistě pro tisk dceřiny diplomky, tím se zaplatila a další barevné tisky až do vyčerpání toneru už byly jen bonus.termit256 píše:Ekonomicky se ti nevrati porizeni ani te laserovky, pro tohle si zadnou tiskarnu na doma nikdo nekupuje
Jako ze kdybys ji tech 50 papiru nechal vytisknout v copycentru, byl bys na tom hur nez koupit novou laserovku? No nevim.
- tomasjedno
- scorpions-cz
scorpions-cz píše: Scanner je objednanej z ALi. Až dorazí tak ho vyzkouším a když to bude k něčemu, tak jdu i do tiskárny
Hmm, tak to se obávám, že až scaner vyzkoušíš, tak si pro zklamání už tiskárnu nekoupíš. Ty 3D scanery obecně za moc nestojej, jakákoliv 3D tiskárna je použitelnější technologie.
Jirka, home-made Rebel2 před cca 4 lety a zklamání z 2 typů scanerů.
Tady je snad nejblíže názor od masara : "3D tiskárnu bych také chtěl, ale její cena zatím převažuje nad motivací". No a sami uznáváte, že ty pokusy od Průši jsou fakt jen na hraní a na pořádný stabilní tisk je lepší si něco postavit nebo prostě koupit o polovinu dražší.
Takže (tím se nechci nikoho dotknout) na co se dá taková 3D tiskárna doopravdy využít, aby se prokazatelně vrátila investice do ní, do práce kolem toho a do materiálu dříve než bude za opravdu malou cenu a pro každého školáka?
A s tím 3D skenerem jsem fakt zvědavej, jak se zadaří.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!