Průša je... (přesunuto)

3D tiskárny

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
rezis

#31 Příspěvek od rezis »

P32: jaksi tě nechápu, u mě se ta tiskárna zaplatila již po půl roce. V práci taky. Co by musela umět aby to pro tebe nebyla jen hračka?
Internet - metla lidstva
termit256

#32 Příspěvek od termit256 »

p32 píše:...Nikdo s tím vlastně nedělá proto, protože nemá žádný solidní důvod kromě tisku hraček, blbinek a občas něčeho, co nikdo jiný opravdu nepotřebuje...

Ted jsi na to kapl, tiskne se predevsim to co nikdo jiny nepotrebuje a proto takovou vec nikdo nevyrabi. Pokud sedis na zadku a nic nekutis, pak je pro tebe 3D tiskarna k nicemu.

Slusnou tiskarnu se dvema druhy plastu postavis bez problemu za 10-15k pokud mas prislusne vybaveni (tim nemyslim rozviklanou konstrukci ala prusa). Ekonomicky se ti nevrati porizeni ani te laserovky, pro tohle si zadnou tiskarnu na doma nikdo nekupuje, nechapu proc s tim tady porad operujete.

Je jasne ze nemuzes porovnavat tiskarnu ktera tiskne na papir s 3D tiskarnou z pohledu technologii ale z pohledu vyuziti. Stejne tak muzu rict, ze koupim za 500,- kilo plastu a vytisknu z toho kilo veci, kdezto laserovka mi vytiskne jen jejich obrazky takze je uplne naprd :-)
tomasjedno

#33 Příspěvek od tomasjedno »

termit256 píše:Ekonomicky se ti nevrati porizeni ani te laserovky, pro tohle si zadnou tiskarnu na doma nikdo nekupuje
Tak to se pleteš. První barevnou laserovku jsem domů koupil před 9 lety čistě pro tisk dceřiny diplomky, tím se zaplatila a další barevné tisky až do vyčerpání toneru už byly jen bonus. :D
masar

#34 Příspěvek od masar »

Nikdy jsem si žádnou tiskárnu (BT100(nesmějte se), Consul, Canon, Epson) nekupoval proto, aby se mi zaplatila. Vždy jen proto, že jsem ji chtěl. :wink:
3D tiskárnu bych také chtěl, ale její cena zatím převažuje nad motivací, protože by mě donutila k aktivitám, které pomalu opouštím. :wink:
termit256

#35 Příspěvek od termit256 »

tomasjedno píše:
termit256 píše:Ekonomicky se ti nevrati porizeni ani te laserovky, pro tohle si zadnou tiskarnu na doma nikdo nekupuje
Tak to se pleteš. První barevnou laserovku jsem domů koupil před 9 lety čistě pro tisk dceřiny diplomky, tím se zaplatila a další barevné tisky až do vyčerpání toneru už byly jen bonus. :D

Jako ze kdybys ji tech 50 papiru nechal vytisknout v copycentru, byl bys na tom hur nez koupit novou laserovku? No nevim.
tomasjedno

#36 Příspěvek od tomasjedno »

Vyšlo to nákladově 1:1 (kdeže 50 barevných stránek...)
scorpions-cz

#37 Příspěvek od scorpions-cz »

To mě by se vrátila do roka určitě :lol: Potřebuju jí, ale spojit s 3D scannerem. (jak jsem psal jinde)
Scanner je objednanej z ALi. Až dorazí tak ho vyzkouším a když to bude k něčemu, tak jdu i do tiskárny
8-)
judeware

#38 Příspěvek od judeware »

...protože by mě donutila k aktivitám, které pomalu opouštím. :wink:

Tohle je nevážně/vážné a oddechové téma, ale zrovna tenhle konec příspěvku zkušeného barda jsem nějak nepobral. Možno přeložit? :)
p32

#39 Příspěvek od p32 »

rezis píše:P32: jaksi tě nechápu, u mě se ta tiskárna zaplatila již po půl roce. V práci taky. Co by musela umět aby to pro tebe nebyla jen hračka?

No a jestli jsi sledoval diskusi, tak právě na to jsem se ptal. Takže odpovídat na otázku stejnou otázku je fakt divné. :lol:
masar

#40 Příspěvek od masar »

>judeware> Když se změní životní podmínky, člověk trochu (víc) zestárne, tak to někdy znamená útlum původních aktivit. Snad je to běžné... :wink:
Celeron

#41 Příspěvek od Celeron »

scorpions-cz píše: Scanner je objednanej z ALi. Až dorazí tak ho vyzkouším a když to bude k něčemu, tak jdu i do tiskárny
8-)

Hmm, tak to se obávám, že až scaner vyzkoušíš, tak si pro zklamání už tiskárnu nekoupíš. Ty 3D scanery obecně za moc nestojej, jakákoliv 3D tiskárna je použitelnější technologie.
Jirka, home-made Rebel2 před cca 4 lety a zklamání z 2 typů scanerů.
p32

#42 Příspěvek od p32 »

Mě se fakt líbí jak se každému 3D tiskárna vyplatila, ale nikdo nedovede napsat, na co by se dala použít pro každého, aby se doopravdy vyplatila. Nejen tím, že je člověk spokojený, že si vytiskne něco, co by hrozně špatně sháněl, ale taky ekonomicky. Lajzrovka se mi vrátila prokazatelně asi po 20 tisících stránkách a jede dál a dál.
Tady je snad nejblíže názor od masara : "3D tiskárnu bych také chtěl, ale její cena zatím převažuje nad motivací". No a sami uznáváte, že ty pokusy od Průši jsou fakt jen na hraní a na pořádný stabilní tisk je lepší si něco postavit nebo prostě koupit o polovinu dražší.
Takže (tím se nechci nikoho dotknout) na co se dá taková 3D tiskárna doopravdy využít, aby se prokazatelně vrátila investice do ní, do práce kolem toho a do materiálu dříve než bude za opravdu malou cenu a pro každého školáka?

A s tím 3D skenerem jsem fakt zvědavej, jak se zadaří. :lol:
samec

#43 Příspěvek od samec »

masar píše:3D tiskárnu bych také chtěl, ale její cena zatím převažuje...
No, lacnejšia už asi nebude. A aby niekto vyhodil staršiu 3D tlačiareň do šrotu, sa tak skoro nestane.
Celeron

#44 Příspěvek od Celeron »

Pro každého 3D tiskárna samozřejmě není. Já ji vůbec nehodnotím z hlediska návratnosti. Pořídil jsem si ji prioritně na modelařinu ale už jsem na ní vytiskl i spoustu ND pro elektroniku a bílou techniku. Třeba 4 ks různých nesehnatelných unášečů talířů do mikrovlnek, který by se jinak musely vyhodit a nebo unášeč vyrábět na CNC frézce, což tě každej s jedním kusem pošle do prodloužených zad. Nebo třeba z flexa záslepky reflektorů do Citróna, protože jako ND neexistují a celej reflektor stojí 4 tausen a bez záslepek paraboly brzo oslepnou. Dostal jsem se do stavu, kdy díl kterej potřebuju už nefrézuju či nesoustružím ale pokud to pevnost plastu dovolí, radši z lenosti stát u mašin namaluju a vytisknu. Mě 3D tiskárna vyšla na cca 8,5 tisíce a už jsem na ní vytisknul věci, který by jinak měly pořizovací hodnotu minimálně 80-90 tisíc, třeba 2,5D frézovací router. Ale to jsme zase na začátku, ten router potřebuje tak jeden člověk z 50 tisíc. :lol:
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
p32

#45 Příspěvek od p32 »

To se mi líbí jako odpověď. Přiznám se, že si to prostě potřebuji zdůvodnit a toto je takové slušné zdůvodnění. Ty máš tu 3D tiskárnu Rebel 2 nebo už Rebel 2Z? Co jsem se díval, tak Zahradník to má přece jen trošku vymakanější.
Odpovědět

Zpět na „3D tisk“