JVC RC 656L problém se zvukem
Moderátor: Moderátoři
JVC RC 656L problém se zvukem
Děkuji za rady.
ale, když mono hrajou oba stejně ? hmm, to je záhada, vyzkoušej jinou, prokazatelně dobrou stereo nahrávku a pak se uvidí tedy spíš uslyší
u mašin JVC než mi prošly servisem často odcházely přítlačné kladky s podobnými symptomy
konosuke píše:u mašin JVC než mi prošly servisem často odcházely přítlačné kladky s podobnými symptomy
a taky vyčistit a seřídit navíjecí spojku.
když je moc silný tah navíjecího trnu, má pásek tendenci se pod přítlačnou kladkou podsmekávat a nedrží se správná výška pásku.
Tím se pásek různě prohýbá a deformuje . . .
- elektrosvit
konosuke píše:pravý kanál snímá vnitřní stopu, levý okrajovou (u cívkáče teda, kazeta bude podobná, ne ?) to by potvrzovalo hypotézu sjetá hlava nebo zvlněný pásek
ale, když mono hrajou oba stejně ? hmm, to je záhada, vyzkoušej jinou, prokazatelně dobrou stereo nahrávku a pak se uvidí tedy spíš uslyší
u mašin JVC než mi prošly servisem často odcházely přítlačné kladky s podobnými symptomy
Koukám, že S505-1 umí sepnout na mono vstupy zesilovače pro jakýkoli zdroj signálu před korekcemi, tedy na oba vstupy koncáku se dostane stejný signál zprůměrovaný z obou snímacích cest. To sice není obvyklé, většinou se v režimu mono vypíná jen stereodekodér rádia, ale tady to je. Pak je celkem logické, že budou oba kanály hrát stejně. jsou-li oba konce v pořádku. Zjevně jsou.
Je-li jeden kanál slabší, pak seznam příčin uvedli ostatní výše. Postupně to prověř.
Začni tahem přivíjecí spojky a stavem povrchu přítlačné kladky.
- Monogatari