Chtěli byste přehlednější vyúčtování za elektrickou energii?
Moderátor: Moderátoři
Nejsem obchodní zástupce žádné energetické společnosti a v zásadě mi moc nezáleží na tom, kolik kdo platí.
Zajímá mě jen, jestli rozumějí, za co platí.
Mám prostě nápad, jak jim to porozumění ulehčit - viz popsaná aplikace - a nepředpokládám, že by to mělo být nějak výdělečné, spíš naopak.
Za prvé moc nechápu jak údaje o spotřebě za každou jednotlivou hodinu zjistí (i když v době digitálních elměrů je asi možné všechno). A za druhé mi je divné že třeba cena za MWh se každou hodinu, někdy i docela razantně, dle té tabulky mění. Ta tabulka má počet řádků: 24x počet dní zůčtovacího období
Setkal jste se s tímhle někdo?
- serviceman
TAKJAN píše:kWh je kWh
Na první pohled ano, ale viděls někdy oficiální vzorec pro přepočet m3 na kWh? Teď to nemůžu najít, ale myslím že v něm figurují i položky jako nadmořská výška odběrného místa, lokalita.... Sice se většinou uvádí 1m3 = 10,55kWh (viděl jsem i údaj 10,62kWh) ale to není, podle mě, úplně přesný přepočet (i když samozřejmě pro orientační přehled to asi stačí).
Taky si myslím že asi bude mít vliv "kvalita" plynu v daném místě (nechce se mi věřit tomu že by byla všude stejná)
Elektrické kilowatty jsou slabší
Podobně na tom jsou šetřiví majitelé plynových kotů, kteří si nechali doma nějakého dakona a fšude tvrdí, že to uhelné teplo bylo nějaké lepší.
PS. Na anketu už netřeba reagovat, dávno to umřelo. Ale v posledním výpise od ČEZu jsem měl pocit, že to někdo ode mě obšlehl, protože vypadal podobně, jako moje návrhy.