Elektrický vařič - dlouhý ohřev
Moderátor: Moderátoři
Elektrický vařič - dlouhý ohřev
Popsaná zkušenost je s vařičem zn. Concept, ale u ostatních to bude asi stejné.
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Ale jinak - křivej hrnec, vadnej termostat, musíš si ohřát do varu vodu v konvici a pak nalít, ohřívat párek ve vodě v mikrovlnce, nevím co dál...
Hodina na litr je moc. Něco je špatně.
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
Uvedené premostíš - zhorí - vyhoríš, len dodám, že v minulosti sa vyrábali aj variče bez akéhokoľvek regulátora. Konkrétne myslím varič z hliníkového plechu, jednoplatnička, zozadu remosková zásuvka.
Moc si je už nepamatuju, ale vařit se na nich dalo. Když se pustily naplno, bez hrnce, šly skoro do červena, nemělo by se to dělat. Každopádně teplotní spád tam mezi spirálou a dnem hrnce jakýsi byl, takže i když ten kontakt dna s plotýnkou byl hrozný, to vždy, přesto se na nich vařit dalo. Dnešní plotýnkové vařiče? Pche! To je hračka pro děti! Termostat na dvě věci, protože s plotýnkou nemá žádný kontakt. Ani naplno to moc nehřeje, ale nedoporučuju pouštět naplno, odejde tepelná pojistka. A největší sranda? Plotýnka se během roku rozpadne! Bez nadsázky, rozpadne.
Nekupujte to, nepoužívejte, maximálně tak jako výkonový odpor na občasné použití.
Kupte si indukci. Mám ji roky, a zřejmě už si nic jiného nepořídím, protože je to prostě supr věc!
Než na plotýnkáči ohřejete párky, já už jsem po večeři
Plotýnka se nešpiní, hrnec taky ne, může být i několik mm nad, takže třeba ohřev v plechovce, no problém, ihned!
Na plotýnkovém vařiči? Nikdy
Když dělám něco "špinavého", položím na indukci karton, nebo hadr, a jedu!
Skuste to s plotýnkáčem
S indukcemi, které nevidí hrnec jsem se setkal, s proraženým IGBT ještě ne. Ale věřím, že se to občas stane. Kdo jednou indukci vyzkouší, toho možnost poruchy neodradí. To bychom, zvlášť dnes, nemohli používat nic.
Takže jsem rád za plyn a nějaká plotýnka, tím spíš indukce s čínskými polovodiči mi může.
Každá věc, i technický vývoj, má svůj počátek, optimální fázi a pak etapu úpadku.
S elektřinou si může distributor dělat co chce, tak taky dělá.