MyGica 230C - nepřehrává HEVC
Moderátor: Moderátoři
MyGica 230C - nepřehrává HEVC
Problém jsem se snažil vyřešit instalací SW k Evolveo Sigma T2, čož vypadá na stejný, jen jinak označený výrobek. Odinstaloval jsem původní SW včetně driverů a nainstaloval SW k Evolveu (k dispozici na stránkách http://www.evolveo.com/cz/sigma-t2). TV nyní funguje, ale program se při přepnutí kanálů často zakousne. Řešil někdo stejný problém - jaký použít přehrávač pod Win10?
Další věc jsou kodeky, osobně používám LAV kodeky a ty je důležité nastavit v daném DVB přehrávači.
A nakonec software, používám DVBViewer, ale ten je placený. Existují i ProgDVB nebo SmartDVB atd., protože co si pamatuji, tak TotalMedia je zoufalý SW.
..
...
Ať žije zdejší FOSILOVNA
Na NB mám GTX750M (M verze s vlastní 4GB RAM), která to taky neumí a i5-4200U (U verze) to nedá ani SW. GTX1060 na PC to zvládá bez problému ve FullHD s vytížením cca 10%.
..
...
Ať žije zdejší FOSILOVNA
Dlouho jsem neaktualizoval ovladače a vypadá to, že se nVidia nejspíš hecnula se čtyřstovkovými ovladači a na NB mi funguje vzpomenutý hybridní režim. Schválně jsem udělal video (telefonem, abych neubíral výkon CPU), kde prvně je funkční DVB-T2 (na widgetech je vidět vytížení CPU+GPU), následuje DVB-T a opět DVB-T2, které má po přepnutí problémy, protože se GPU nechytlo a CPU nestíhá, nakonec zpět na DVB-T.
P.S. Takže jsem možná v předchozím příspěvku dal odkaz, který není aktuální, protože se podpora pro GPU nejspíš díky novějším ovladačům rozrostla.
..
...
Ať žije zdejší FOSILOVNA
..
...
Ať žije zdejší FOSILOVNA
P.S. Pro testování často použiji Jellyfish Video Bitrate Test Files a když vypnu dekódování HEVC přes GTX1060, tak i7-7700 stíhá nejvýše jellyfish-160-mbps-4k-uhd-hevc-10bit.mkv.
..
...
Ať žije zdejší FOSILOVNA
- Quest
Je Tvůj problém ještě aktuální? Mám také tento čudlík, celým označením T230C, koupený za pár šprdlíků u Číňanů. Také mi nešlo HEVC s dodaným SW na CD. Po konzultaci s Číňanem mi doporučil toto:
http://www.mygica.com/support/T230C-DE software support HEVC/H.265
a funguje to na ntb deset let starém, perfektně.