Zdravím, mám tento problém.Objevila se mi tam tato čára.Osciloskop jsem ještě neopravoval. Poradíte mi v jakém obvodě je problém?Když stáhnu jas a doladím to kontrastem , tak to vidět není. ale co si pamatuju , tak jsem to měl vždy na plno a tohle tam nebylo. Děkuju za případné rady
Přílohy
IMG_20181101_125011.jpg
IMG_20181101_124958.jpg
Naposledy upravil(a) rosta636 dne 01 lis 2018, 17:34, celkem upraveno 1 x.
To šikmý naběhnutí v levý půlce prvního obrázku je nedostatečně zhasnutej zpětnej běh paprsku z pravýho okraje obrazárny zpátky na levou stranu, odkud začíná novej přeběh (nedostatečně uzavřená elektronová tryska). Hledej v obvodech časový základny a v obvodu generování zhášecího impulsu paprsku během zpětnýho běhu. Může bejt špatnej i kondík, kterej ten impuls přenáší na obvody obrazárny. Já k typu EO211 žádný podklady nebo schéma nemám, ale myslím že někdo tady schéma k němu měl.
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě !!!
Při dovolené toleranci napětí 220V ±10% a frekvence 48-64Hz by to na funkci nemělo mít podstatný vliv.
Do žhavení obrazovky lze případně zařadit odpor.
Oprav si název vlákna- je to RFT, ne RTF.
Třeba tady.
Civilizace založená na oboustranné lepící pásce nemůže dobře skončit...
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
Zeptám se úplně blbě, je možný, že odešla obrazovka? Napětí si myslím , že plus mínus souhlasí. Kondy jsem zkoušel měnit a už mi dochází nápady. Ještě to jednou projdu , ale mě příjde že je vše ok.
rosta636 píše:Zeptám se úplně blbě, je možný, že odešla obrazovka? Napětí si myslím , že plus mínus souhlasí. Kondy jsem zkoušel měnit a už mi dochází nápady. Ještě to jednou projdu , ale mě příjde že je vše ok.
Tak já jsem si říkal , že je to blbost, ale já už jsem skutečně proměřil všechno.Odpory , diody , tranzistory a nic. Ted to na chvilku odložím , mám toho plnou hlavu a pak to projdu ještě jednou