Jednotka pulzného zdroja
Moderátor: Moderátoři
A ta schotkyho dioda - jsou na ní nějaké speciální požadavky? nahradil jsem ji už dříve když jsem ji odpálil nějakou z PC zdroje, ale chodilo to s ní.
a to i přesto že se ho snažím teď už nepřetěžovat (do 2A max), a 4005 mám na malém Cu chladiči 45x22mm tl.2mm (vestavěl jsem si to celé do krabičky).
Je pravda že ty náhradní XL4005 objednávám z číny za pár korun takže je dost pravděpodobný že bude problém v jejich kvalitě, protože mě připadá že modul v původní podobě a s prvním vyměněným 4005 si nechal líbit až moc, a teď po těch dalších výměnách mě většinou odejde během pár dní. (jako D1 tam mám místo originální SK86 nějakou SR3200, to by snad vadit nemělo, a XL4005 mám vyvedený z PCB na cca 50mm dlouhých vodičích)
- Přílohy
-
zdroj 4005.jpg- (20.87 KiB) Staženo 182 x
Můj odhad na max. 2A zátěž byl ještě poněkud optimistický... Asi se v tom futrálu přehřívá. Možná rákosoví odborníci ten čip ještě v průběhu doby (ekonomicky) vylepšili, takže je menší a má horší tepelný odvod než dříve a proto vydrží méně a dřív se usmaží. Ale tím lépe, více se jich prodá! Ne aby si zákazník jednou něco koupil a pak mu to sloužilo, bez dalších nákladů. Žádoucí je, aby zákazník utrácel průběžně, stále něco dokupoval, lhostejno či licence, upgrady nebo součástky.
- Přílohy
-
xl4005 datasheet.pdf- (267.12 KiB) Staženo 179 x