Oprava PS2 klávesnice KME

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Celeron

Oprava PS2 klávesnice KME

#1 Příspěvek od Celeron »

Podařilo se mi "prodatlovat " klávesu BS (šipka zpět nad Enter) na klávesnici KME. Povolil jsem spodní dekl, sundal dvě kontaktový fólie a vyskákalo na mě asi 103 silikonových "hříbků", co dělaj vracení klávesy a zároveň tlačí při stisku klávesy do fólií. Ten pod BS byl protrženej. Poradil jsem si, nad mínusem numerický klávesnice je nepoužívaná klávesa Fn, tak jsem hříbek přehodil.
Asi to bude pokračovat u dalších kláves. Pochybuju, že seženu vrak se stejným systémem na výměnu hříbků. Celá PC sestava v kanclu je stříbrná, potřebuju stříbrnej futrál, černý klávesy a ty nějak zrovna nejsou v módě a nebo to je nějakej šílenej bezdrát či mechanika za několik tisíc.
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
p32

#2 Příspěvek od p32 »

No tak se mrkni zespoda na tu klávesnici a měl by tam být přesný typ té klávesnice. Pak se to dá definovat. :wink:
A co je na ní tak důležité, že místo ní nemůžeš dát druhou?
Michal22

#3 Příspěvek od Michal22 »

Jirko, dej fotky.
Jinak asi vůbec netuším, o jakou klávesnici jde, ale třeba se někde válí. Pár jich tady mám, v práci taky něco je.
Civilizace založená na oboustranné lepící pásce nemůže dobře skončit...
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
Celeron

#4 Příspěvek od Celeron »

Je to KME KB-2201PCZX silver/black PS2.

to P32: stříbrnej dyzajn je důležitej, psal jsem to v úvodu. :) Samozřejmě tu mám par dalších jiný barvy, ale buď hnusná reakce kláves a nebo žluklá bílá. V dílně mám mechaniku Chicony od dob 486, u její havárie bych byl nešťastnej. :(
Přílohy
klábesnice KME.jpg
klábesnice KME.jpg
Jirka

p32

#5 Příspěvek od p32 »

To vidím poprvé, většinou je beru v černé komplet. Mechaniku dáš snad jinou nebo je v tom rozdíl?
Celeron

#6 Příspěvek od Celeron »

p32 píše: Mechaniku dáš snad jinou nebo je v tom rozdíl?

Netuším, co tím chtěl autor říci. :( Mě by stačily jen ty silikonový hříbky.
Jirka

p32

#7 Příspěvek od p32 »

Celeron píše: V dílně mám mechaniku Chicony od dob 486, u její havárie bych byl nešťastnej. :(
Myslel jsem tohle. Když se podělá, tak jinou nemáš? Já jen, že bych je přestal vyhazovat.
p32

#8 Příspěvek od p32 »

Celeron píše:
p32 píše: Mechaniku dáš snad jinou nebo je v tom rozdíl?

Netuším, co tím chtěl autor říci. :( Mě by stačily jen ty silikonový hříbky.

A u té KME bych to řešil tak, že bych koupil normálně černou a přehodil to.
http://www.demo.redaktor.cz/cs/katalogz ... mcernaps2/
MiraSt

#9 Příspěvek od MiraSt »

Tak až budete mít nouzi nejvyšší a pošlete mi love na novou tak vám tu svoji pošlu. Pokud by vám vyhovovala.
Přílohy
Fotografie-1129.jpg
Klávesnice 2
Klávesnice 2
Fotografie-1127.jpg
Klávesnice 1
Klávesnice 1
Celeron

#10 Příspěvek od Celeron »

p32 píše:A u té KME bych to řešil tak, že bych koupil normálně černou a přehodil to.
http://www.demo.redaktor.cz/cs/katalogz ... mcernaps2/

Víš, co to je za strašnou práci přehodit futrál? Do toho horního víka jsou přímo zacvakaný tlačítka, takže se musí rozebrat zcela do mrtí. Sundáš spodní víko, pod ním jsou dvě fólie. Jak vzdálíš fólii od spodku horního víka, tak vyskáčou ty předpružený silikony. Když je tam vracíš zpět, tak musí být klávesnice vypodložená aby tlačítka byla "v horní poloze" a ty silikony vůbec držely v jamkách. Blně do tý klávesnice drkneš a vše to vyskáče ven. Prostě práce pro trpělivýho idiota. :)
Když bude nejhůř, tak se na dyzajn pěkně z vysoka víš co, a koupím první černou s češtinou na kterou narazím. :wink:
Jirka

p32

#11 Příspěvek od p32 »

Vím, co to je. Občas ze sebe úplného idiota (jak píšeš) udělám, když se nudím a celé to rozeberu a vyčistím. Ale MiraSt ti nabízí, co ti zatím nemohl asi nikdo nabídnout. To bych bral hned. :wink:
MiraSt

#12 Příspěvek od MiraSt »

Zapoměl jsem napsat, že už jsem ji rozebranou měl protože nešly některé tlačítka a v místě kabelu je čip kde je taková přítlačná plechová deska co drží ty fólie v kontaktu s DPS. Tam to nemělo kontakt. Když se to rozebírá a skládá tak to musí být vzhůru nohama. Jinak to vyskakuje. :-) Ještě dodám, že když vzhůru nohama tak se musí podložit ten kryt okolo a tlačítka musí volně viset.
Kremik

#13 Příspěvek od Kremik »

Brnkačka. Za půl hodky není co řešit. Kdo by to dělal častěji - 10 minut.
Nějaký klobouček by se určitě našel, jen jestli by pasoval.
Celeron

#14 Příspěvek od Celeron »

MiraSt píše:Zapoměl jsem napsat, že už jsem ji rozebranou měl protože nešly některé tlačítka a v místě kabelu je čip kde je taková přítlačná plechová deska co drží ty fólie v kontaktu s DPS. Tam to nemělo kontakt.

Tak to já mám asi něco jinýho. Na plošák jsou obě fólie přitisknutý přes jakousi gumu a na ní tlačí přímo spodní dekl, kterej má v těch místech dva šrouby (né vruty jako jsou jinde po celým spodku. Nic kovovýho tam není kromě závitových vložek zastříknutých v horním deklu na který se nasadí plošák a pak fólie kvůli přesnýmu sesazení kontaktů. To s podložením je jasný, už jsem to tu psal.
Jirka

FHonza

#15 Příspěvek od FHonza »

Tahle vypadá hodně podobně a je za pár peněz.
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“