Kladívková barva
Moderátor: Moderátoři
Kladívková barva
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
- serviceman
serviceman píše:Kladívková barva se běžně používala v průmyslu, protože byla velmi tvrdá.
Tak - a proto byla rovněž hodně "otěruodolná".
Další její výhodnou vlastností bylo to, že "zneviditelňovala" menší nerovnosti ploch (ztrácely se), na rozdíl od těch lesklých nátěrů typu komaxit, ...
V minulosti nástřik kladívkovým lakem používala hodně TESLA, především na měř. přístroje (Tesla Brno), ...
http://www.zewel.tuliscz.com/meraky-brno.php
Ovšem ani Sincolor není dnes správná odpověď, nýbrž ALKYTON !!!
Na jejich webu je vzorník i odkazy na prodejce, kteří jsou sice jenom dva, ale hlavní věc je, že kladívkový lak ještě koupit LZE
https://www.alkyton.cz/vzornik-alkyton/
To kokun: Modrý gerét z Tesly Brno mě potěšil
to já znám jednoho, nebudu konkrétní, v menším středočeském městě na železničním tahu, ten produkuje (nebo nedávno to tak bylo) podivuhodné oceloplechové rozvaděče, rychlostříknuté tak, že se dokázal sloupnout v kuse 40 cm a pod barvou přímo rez.Všichni výrobci rozvaděčů co znám, už aspoň 20 let používají komaxit
Nepamatuju se, že by se kladivkový lak používal někdy ve spotřebce, možná pradávno na nějaké autorádio nebo na rozhlasové ústředny? to už ale není vyloženě spotřebka.
- jirka5
....ještě mě napadl vysavač ETA 413 s kovovým pláštěm
mi-ro píše:Jirko, jen nvm, koho chceš kontaktovat. Ti, co tam dělali (Jirka K. Mirek H.) už neseženeš.
Myslel jsem Míru V. Ten by jako dřívější šéf výroby rozvaděčů mohl něco vědět. Ke konci tam už kladívko nepoužívali a jeli nějakej polyuretan, taková béžová "poprskaná" jako bývaly bedny na PC.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!