Čerpadlo ostřikovače
Moderátor: Moderátoři
Čerpadlo ostřikovače
Nemáte prosím někdo kousek v lepším stavu, nebo třeba tip na něco podobnýho z novějších auťáků. Tohle má průměr přes patky cca 50 mm a celkovou dýlku cca 80 mm. Jo a čerpá to lihový směsi, takže může být problém s některým plastem a musí to umět oba směry, takže odstředivka s vrtulkou z Fábky nebo Oktávky asi nelze.
Díky
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
- Artaban001
Co si pamatuju, tak v "hundrtce" byla originál taková pumpička.
https://www.autotypautodily.cz/cz-detail-189908-motorek-ostrikovace-cerpadlo-skoda-120-orig-cz-113930290.html
- elektrosvit
- Artaban001
Je to takový úlet - čerpadlo z jedním sáním a dvěma výtlaky. při použití tohodle čerpadla se počítá s tím, že se jeho přívod přepólovává. jeho jeden výtlak napájí čelní sklo a druhý zadní. Podle polarity a tím směru otáčení čerpá vodu do jednoho, nebo do druhýho výtlaku. Váleček obsahuje píst, který přesouvá tlak vody z jednoho (právě funkčního) výtlaku a zacpe ten výtlak druhý. Kvůli poruše tohoto pístku jsem tenkrát musel dát auto na hever a sundat kolo, abych se k tomu čerpadlu dostal
- elektrosvit
- Artaban001
Čert ví, zda ty nový plasťáky vydrži tu moji kapalinu. Sice do nich jde metyl nebo líh ale ve směsi s vodou a rycín když zežlukne tak žere jak zběsilej, hlavně mosaz a měď.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
https://cs.wikipedia.org/wiki/Ricin
Vydět, vyset, vybrovat, vynutí, vydle, vyšeň, nabýječ a teď už i rycin mi rvou voči z hlavy a chodidla se mi svírají v pěst ...
Dík.
A kutilmile - nelituju tě
- tomasjedno
- Artaban001
- tomasjedno
Ricin je prudce jedovatej alkaloid, ricinovej olej je přírodní látka tento alakloid obsahující - a získává se ze semínek rostliny SKOČEC. Mimo jiný, že se ricinovej olej používá jako starý známý projímadlo (a čistým ricinem se trávěj nepohodlný bulharský spisovatelé na mostě přes Temži), je díky svojí vysokoteplotní odolnosti a spalitelnosti s minimálním zbytkem popelovin používanej jako mazivo do palivovejch směsí vysokovotáčkovejch a vysokovýkonnejch dvoutaktních motorů - běžně to dřív používali motorkáři, dneska potom co jim z Brusele většinu dvoutaktů zakázali i na závodech a nadiktovali jim používat čtyřtakty i v objemech pod 125cm³ už se to tejče jen veteránskejch podniků. Další oblast která ricin pořád ještě používá jsou modeláři - ve směsi s metanolem a nitrometanem je to nejčastější mix do "žhavíků" (dvoutaktní motorky se žhavicí svíčkou) ať lítajících, nebo porůznu jezdících v nejrůznějších modelech ... Ve všech případech se ale píše po R měkký I - protože po ricinovým oleji respektive čistým ricinu i ten největší tvrďák změkne ...Celeron píše:Zase jeden mravopravopisokárce.To bylo na Ekkara.
Rozdíl vím, je docela značnej i když je počátek stejnej.
Kdyby Vy jste věděli, proč píšu tvrdý, tak by jste se možná chovali jinak.
A kutilmile - nelituju tě