zatím jsem navrhl schéma generátoru signálu 10Hz-50kHz. Co mě na něm chybí je vyřešení regulace výstupního napětí. Mohl bych to dělat přesně pomocí LM13700 , popřípadně v tom BKxxx se na tou používal FETv sérii s impedancí. Nebo přímo v procesoru změnou amplitudy signálu(pak ale bude vzrůstat zkreslení signálu). Či přepínáním odporů....
Proto se ptám jestli je nutné tu úroveň jedné veličiny udržet přesně konstantní. Pro měření to není podmínkou, stejně budu měřit U i I.
Způsob používaný v BM591 bych nechtěl přesně okopírovat, mimojiné proto že vyžaduje značné množství analogových obvodů. Přístroj by pak vyšel opravdu příliš složitý. fázi bych chtěl měřit přímo, pomocí čítače.
Jak vidiš, je to úplně jiné.

Myslím že tak jak jsem to vymyslel to fungovat bude, přesnost podle mě bude záviset hlavně na snímačích proudu a napětí. Mám za sebou už jednu věc z bakalářky kdy jsem pomocí AVR snímal napětí a proud na sondě a z toho jsem počítal výšku hladiny, takže snad úplný začátečník nejsem.
Pokud by se někdo chtěl zapojit třeba programováním programu pro počítač, není problém....

Zatím jsem ale takhle v týmu nepracoval a nemám s tím zkušenosti.