BM641, chyba zobrazovania
Moderátor: Moderátoři
- Ivan_Ryger
- Bydliště: Jára Cimrman- "Uppsala, Uppsala,... tam jsem taky nebyl"
- jef111
- Kontaktovat uživatele:
Tenhle manuál jsem získal od kohosi z Aukra kdo tento měřák prodával, stál mě to co samotný měřák, skoro tisícovku. Považuju za zázrak že jsem to vůbec sehnal takže jsem se nad cenou až tak moc nezamýšlel
www.sigmaphon.cz
- Ivan_Ryger
- Bydliště: Jára Cimrman- "Uppsala, Uppsala,... tam jsem taky nebyl"
- jef111
- Kontaktovat uživatele:
Jestli chceš tak ti nafotím příslušné stránky manuálu raději než schémata. Je to tam popsané hezky včetně blokáčů ale i v tomto popisu se trochu ztrácím. Je to fakt monstrózní...
www.sigmaphon.cz
- elektrosvit
- jef111
- Kontaktovat uživatele:
www.sigmaphon.cz
Já si nemyslím, že by ty starší jasně červený nebo modrý lanškrounský kapky byly vysloveně nekvalitní - jediný co vysloveně nesnášej, je překračování nominálního provozního napětí a to i v krátkejch impulsech. Konstruktér prostě při jejich použití musí přemejšlet, jestli na ně nemůže přijít ani krátkodobě napětí vyšší než jejich výrobní nominál a tím to hasne. Mám jich taky všude možně nastrkaný doslova hrsti - a nikdy mi neodešly tam, kde jsem je dimenzoval na maximálně 50% katalogovýho napětí trvale a maximálně 90% v nějaký špici. Možná se to zdá bejt hejření, ale když je 16V kondík nějaký kapacity rozměrově srovnatelnej s kondíkem na 10V, klidně ho tam vsadím - pokud vím, že mi to bude garantovat menší poruchovost ...fredis píše:Ty tantalové kapky se chovají podivně. Někdy se zkrat projeví až po přivedení napětí, po zapnutí. Vyhodí to pojistku a jede to celé znovu.
...
Ideál by byl je všechny vyměnit za opravdu kvalitní. Ale to je vzhledem k jejich počtu a ceně utopie...
A kutilmile - nelituju tě
Ivan_Ryger píše:Páni, keď je už reč pri BM596, nemá náhodou niekto k tomuto generátoru schému?
Ivan
Jestli ty A3 dokážeš naskenovat s aspoň několikamilimetrovým překrytím polovin na skeneru A4 jako .bmp v aspoň 300dpi rozlišení (600dpi by bylo lepší) a dopravit mi to nějakým způsobem na komp, dokážu ty poloviny digitálně zase scelit - a pak z toho klidně spáchat .pdfko. Spojoval jsem takhle i po kouskách naskenovaný schémata z manuálů k tesláckým gramorádiím a tunerům z Tesly Prešporok - ty měly běžně formát A2. Foťákem to necvakej, objektivy mají většinou nějakej druh kulový vady a na malou vzdálenost to je u okrajů hodně vidět. Plošnej skener to sejme s lepší linearitou a dá se s tím pak líp pracovat. Případně to můžu naskenovat celý sám ...jef111 píše:Mám, v tištěné podobě ale případné skenování bude na dlouhé zimní večery. Manuál má přes 100 stránek A5 a schémata asi 25 stránek A4 a dalších možná 30 stránek A3. Skener A3 nemám. Mohl bych to nablýskat foťákem ale kvalita bude nejspíš nevalná.
Tenhle manuál jsem získal od kohosi z Aukra kdo tento měřák prodával, stál mě to co samotný měřák, skoro tisícovku. Považuju za zázrak že jsem to vůbec sehnal takže jsem se nad cenou až tak moc nezamýšlel
- jef111
- Kontaktovat uživatele:
Další problém je že zalévací hmota je křehká a snadno praská u vývodů (narozdíl od novějších resp. jiných značek), pokud se dostane vzdušná vlhkost dovnitř tak dochází k postupné oxidaci a po nějaké době se takto prasknutý tantal prorazí. Stává se to typicky u dlouhodobě špatně skladovaných přístrojů ve vlhku a chladu, vývody oxidují a zalévací hmota okolo vývodů praská...
Takhle mám dva obří studiové mixpulty které obsahujou stovky kapkových i stříbrných kyselých tantalů. Do zprovoznění se mi moc nechce protože to znamená minimálně desítky hodin strávených jen u vyměňování kondíků - ale odměna by v tomto případě byla i slušná finanční protože ty stříbrné potvory se vykupují za nemalý peníz, při tom množství by mohly zaplatit náklady na pořízení toho pultu
Jo skenovat A4 bych mohl ale právě se mi s tím spojováním nechtělo patlat.
EKKAR píše:................Případně to můžu naskenovat celý sám ...
SKVĚLE!
www.sigmaphon.cz
- jef111
- Kontaktovat uživatele:
www.sigmaphon.cz
- jef111
- Kontaktovat uživatele:
www.sigmaphon.cz
EKKAR píše:Já si nemyslím, že by ty starší jasně červený nebo modrý lanškrounský kapky byly vysloveně nekvalitní - jediný co vysloveně nesnášej, je překračování nominálního provozního napětí a to i v krátkejch impulsech. Konstruktér prostě při jejich použití musí přemejšlet, jestli na ně nemůže přijít ani krátkodobě napětí vyšší než jejich výrobní nominál a tím to hasne. Mám jich taky všude možně nastrkaný doslova hrsti - a nikdy mi neodešly tam, kde jsem je dimenzoval na maximálně 50% katalogovýho napětí trvale a maximálně 90% v nějaký špici. Možná se to zdá bejt hejření, ale když je 16V kondík nějaký kapacity rozměrově srovnatelnej s kondíkem na 10V, klidně ho tam vsadím - pokud vím, že mi to bude garantovat menší poruchovost ...fredis píše:Ty tantalové kapky se chovají podivně. Někdy se zkrat projeví až po přivedení napětí, po zapnutí. Vyhodí to pojistku a jede to celé znovu.
...
Ideál by byl je všechny vyměnit za opravdu kvalitní. Ale to je vzhledem k jejich počtu a ceně utopie...
Jenže v tom generu ani v čítači nejsou kapky červený nebo modrý..
Jo měl jsem na mysli 596ku. Tam je jich tři ..... Ale měnil jsem jich asi 15, k tomu nějakej stábl a další potřebné věci, plus opravy bloků atd. Ale teď jede jako z praku