LG 32LS5600 - vada napájecí desky
Moderátor: Moderátoři
LG 32LS5600 - vada napájecí desky
mám starší TV LG 32ls5600. Zničeho nic přestala fungovat, ani červená dioda power nesvítí. Po rozdělání je vidět opálené místo vedla trafa na napájecím modulu. Bohužel nikde nemůžu najít schéma desky, abych překontroloval co se vlastně děje, respektive co nejde. Trafo předpokládám bude specifické, a pokud je závada na něm, budu muset koupit celou desku. Ale nejdřív chci najít závadu než utrácet 2500Kč za novou desku. Můžete mi poradit, jestli někde najdu to schéma zapojení? Strejda Google je na to krátký.
Děkuji
rnbw píše:Ten modry kondenzator nema v sebe dieru (ciernu bodku)?
Tak opravdu to je on. Jen pohledem na desku jsem to neviděl. Teď ho musím objednat než budu zkoušet desku. Byl jsem totiž v obchodě s elektrosoučástky, a podle prodavače se prý jedná o 2,2nF (podle něj záleží na té poslední jedničce). Ale dle mého souzení se jedná o 220pF. Proto se raději ještě zeptám tady. A taky tip na eshop, kde koupit jen 3ks. U TME je prodávájí po 1000ks
Treba si zapamätať, že posledná číslica zvyčajne udáva počet núl. 222 = 2200 (pF) = 2n2. Na niektorých polymérových kondenzátoroch (PC dosky) je v tomto chaos, 270 aj 271 je 270uF.
Jodr: Až C vyměním tak napíšu co jsem naměřil. Bohužel bych potřeboval to schéma. Na desce jsou tři výstupy - 3.5V, 12V, a 24V. Větev 3.5V bude stále aktivní, jedná se o ST-BY, ale pak budu potřebovat nasimulovat zapnutí TV abych prověřil větve 12V a 24V. Ty budou aktivní jen po zapnutí. A nechce se mi na test připojit neověřenou desku do TV. Tak dám pak vědět až přijde balíček.
Co jsem ještě dohledal přes strejdu Google, tak hodně často odchází IO 3BR4765JZ. Uvidíme.