Už rostou...

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zamčeno
Zpráva
Autor
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#841 Příspěvek od ZdenekHQ »

Ani lysohlávky? 8-) :lol:
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]
kokun

#842 Příspěvek od kokun »

Už lyžujete? Sáňkujete?
Tak já ještě houbařím 8O :lol:
Přílohy
P1400084 a.jpg
Dnes: 27.11. !!!!!!!!!!!!
(298.51 KiB) Staženo 80 x
Honza - kokúň

#843 Příspěvek od KUBO »

8O 8O 8O :agree:
„Hľadáme nepoznané, spoznávame nehľadané. Strácame to cenné, ceníme si až stratené. Milujeme všetko zradné a zrádzame milované.”
Pozdravuje Vás Martin
Celeron

#844 Příspěvek od Celeron »

Jen jestli nás nehoupeš a před dvěma měsícema jsi nafotil do foroty svý úlovky s kalendářem obráceným o pár stránek dopředu. :lol: :lol: :lol:
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
kokun

#845 Příspěvek od kokun »

To Celeron
Teoreticky to možné je, ale to není můj styl. Ještě nejsou pokrájené a mohl bych ti je nafotit třeba s dnešními novinami :wink:

Nato, že jsem celé dopoledne chodil "obalený jak cibule" (bylo jen málo nad nulou a trochu větrno), tak výsledek "nic-moc".
Když ale uvážíme dnešní datum, tak už je to o něčem jiném.
Jak jsem tu už kdysi napsal: "Není problém nalézt plný koš, či tašku praváků, když rostou jak zběsilí. Je ale kumšt najít jednoho, dva, či tři, když nerostou." :roll:

Jdu krájet - pokud na tom trváš, je nafoceno (s dnešním "Bleskem") :lol: :lol: :lol:
Přílohy
P1400090 a.jpg
Tady to máš - "nevěřící Tomáši".
Dokonce to rozlišení dovolí i přečíst to dnešní datum :-)))
(284.5 KiB) Staženo 105 x
Honza - kokúň

#846 Příspěvek od Celeron »

No jó, sranda musí být. :lol: Akorát mi ještě prozraď, jak poznáš že ještě nejsou "šlehnutý" mrazem. To se pak moc konzumace nedoporučuje. Dnes je v 22 hodin -2,5 st. to už bych se bál zejtra něco sebrat i když třeba v lese ještě nemusí být mráz jako v otevřený krajině.
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
kokun

#847 Příspěvek od kokun »

Já to taky tak bral (smajlíci napovídaly) a taky jsem ve srandě odpovídal :lol:
Nemám foťák s datumovkou, proto ten kalendář. Ale fixlovat se dá přeci i s "datumovým foťákem" - tam jde to datum taky přece posunout o ty 2 měsíce dopředu (stejně, jako otočit ten kalendář), anebo ne?

U nás od minulého PO nešly teploty pod nulu ani v noci, takže obavy tohoto typu jsem neměl vůbec. A "-" teplot se nebojím tak do těch tří, čtyř °C ani jindy (to jsem jezdíval na kole, s rukavicemi na rukou). Předně v tom lese je vždy o něco tepleji (prohřátá zem vydrží déle), a pak hřiby jsou ještě chráněny "okolím" (listím, trávou, humusem, apod.) - taky jich čouhá nad zem někdy jen kousek. A ty přemrzlé poznáš tak, jako když je vyndáš z mrazáku a necháš je rozmrznout - to jsou pak jako guma až bláto.
Teď už je ale pod nulou i u nás (je jasno - měsíc tam svítí jak blbec) a má být hůř - zítra a ve ČT - to předpovídají až -10 (i víc) a to už bude definitivní konec. Teď bylo více než týden nad nulou a narostlo úplné minimum, takže mrazy to zastaví nadobro. To, že by měly jít teploty příští týden zase až k +10-ti stupňům, už bude "plat prtné".
Takže letošní houbová (nic moc) sezóna končí definitivně - i když někdo houbaří i v zimě. Já mám ale na mysli jen ty nejběžnější hřibovité houby - že bych musel domů nosit houby seškrabané třeba ze stromu, to teda nemusím :wink:
Honza - kokúň

#848 Příspěvek od KUBO »

Nejako to tu nežije, tak to oživím fotkami, čo som nazbieral za cca. mesiac.
Přílohy
20190501_140701.jpg
20190501_140701.jpg
20190413_151240.jpg
20190413_151240.jpg
20190409_145419.jpg
20190409_145419.jpg
20190404_150704.jpg
20190404_150704.jpg
„Hľadáme nepoznané, spoznávame nehľadané. Strácame to cenné, ceníme si až stratené. Milujeme všetko zradné a zrádzame milované.”
Pozdravuje Vás Martin
jano2

#849 Příspěvek od jano2 »

KUBO,akí názov majú tie huby?
KUBO

#850 Příspěvek od KUBO »

Smrčky a čírovnica májová a hodvábnica jarná.
Pozdravuje Vás Martin
kokun

#851 Příspěvek od kokun »

Martine ahoj - velké gratulace :agree:

Jak jsem psával už dříve, u nás tyhlety jarní houby nerostou. I když mě kdysi (po mém dotazu) soused z vedl. vchodu říkal, že jednou smrže našel. Dnes už mi ale neřekne kdy a kde - vloni v lednu bohužel zemřel. Když jsem se nedávno ptal jeho dcery (mmch taky dobrá houbařka i se svou dcerkou), kde a kdy je mohl najít, tak prý někdy dříve - při orientačním běhu (soused se tomu léta věnoval). Muselo to ale být před víc než 25-ti lety, poněvadž od své cca 50-ky těžce chodil jen o holích (po snad prodělané borelióze, či něčem podobném).
A když jsem se zajímal o to kde je hledat, tak prý smrže (Smrčok jedlý) rostou převážně pod jasany a kačenka česká (Smrčkovec český) zase spíše pod osikami, jívami, či "růžokvětými dřevinami" (jako jsou třešeň, švestka, hloh, trnka apod.) - které u nás v lesích rostou dost sporadicky :(
"Čirůvky májovky" jsem taky nácházel už jako kluk (na "mokřadě", na louce pod hrází) - to je tedy tak 60 let nazpět. Později tam JZD začalo pást dobytek a bylo po májovkách :(
Taky u nás (až do minulého týdne) 1 a ½ měsíce nespadla ani kapka, takže v období jejich největšího výskytu (tj. duben - apríl) sucho jak "na Sahaře" :(
Honza - kokúň
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#852 Příspěvek od ZdenekHQ »

Kačenka česká tady jednou vyrostla na severním záhonku, co moje ex zasypala mulčovací kůrou. Byla jich tam hromada, ale jen jeden rok.

Nedivím se, že to ta houba vzdala, protože ti dobytci kocouři z okolí tam chodí čůrat a postupně všechnu tu kůru rozházeli po okolí a samozřejmě taky zamořili...
]
Hubert_79
Kontaktovat uživatele:

#853 Příspěvek od Hubert_79 »

Dnes, Doupovské hory, ve výšce cca 700 m. Světlý les.
Kromě hřibovitých hub a růžovek neznám nic, tak jsem to tam nechal.
Přílohy
houba.jpg
houba.jpg
Frýba a láska zvítězí nad Hemalou a nenávistí!
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#854 Příspěvek od ZdenekHQ »

To bude nějaká žabina pařezovitá... :D
]
konosuke

#855 Příspěvek od konosuke »

porostou určitě, prší už druhej den akorát že na místní říčce Olši (co nás dělí od Polska) vyhlásili městským rozhlasem (bez drátu) III. stupeň povodňového ohrožení...
Přílohy
prší.jpg
(19.99 KiB) Staženo 80 x
Co se může pokazit to se taky pokazí. Co se nemůže pokazit to se pokazí taky. (Murphy)
Zamčeno

Zpět na „Nezařaditelné“