Kruhový krimpovačky.
Moderátor: Moderátoři
Kruhový krimpovačky.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Teď jsem tu běham po firmě a žádný "kruhový krimpovačky" jsem už nenašel. Šly na likvidaci. Takže konkrétní příklad už ukázat nemohu.
Čtvercový i trapézový profil má svoje opodstatnění. Záleží na typu a tvaru svorek, průřezu vodičů a jejich počtu ve svorce. Profil může být i doporučený výrobcem přístrojů. Většina solidních firem používá podle potřeby oba, případně
i šestihranný. Volba nevhodného profilu může vést k potížím při zapojování a zhoršení spolehlivosti spoje.
Davidus píše: Při šroubování do svorkovnic bez jazýčků dochází k tomu že šroubek lisuje neslisovanou měkkou část a zařezává se do ní
Hmm, tak to máte nějaký divný svorky, který nemaj mezi šroubkama a dutinkou plechovou vložku právě aby se šrouby nezařezávaly do vodičů. V silařině jsem už dlouho neviděl nic, kde by šel šroub přímo do vodiče. Možná tak v bílý plastový čokoládě ale tam si můžu vybrat jestli ji chci s a nebo bez plíšku pod šrouby.
Ani mě zrovna nenapadá žádná plošáková svorka, kde by nebyl mezi šroubkem a vodičem plíšek.
Davidus píše:Dutinka slisovaná "kruhovými krimpovačkami" je slisovaná pouze na několika místech, zbytek trubičky zůstává v původním stavu......
a mluvíme oba o tomto?
https://www.uni-max.cz/krimpovaci-kleste-025-6-mm/d/
rnbw píše:0,25-6mm? Akym sposobom to vytvori spravny tlak pri krimpovani v tom velkom rozsahu rozmerov?
Když už to nejde víc smáčknout, tak je to hotový.
Ty mý čtyřčelisťovky dělaj čtyřpaprskovou hvězdičku, v podstatě stejnej tvar jako znak Měna, co býval kdysi na "předPC" klávesnicích místo symbolu Dolar. Ale to asi nepamatuješ.
Je v tom úplně stejná řehtačka jako v dvoučelisťovejch a sílu nastavíš kolečkem.