Kde sehnat tento trimr?
Moderátor: Moderátoři
Kde sehnat tento trimr?
-
petrfilipi
A tady je výsledek skončených aukcí. Kolem 1.500 Kč včetně poštovného je výsledná cena: https://www.ebay.com/sch/i.html?_from=R ... 0&_fosrp=1
Ale jestli jsem to dobře pochopil, to je externí termostat. A jak je napojen? Nějak po sběrnici? Protože kdyby to byl termostat zakončený relátkem, tak bys mohl použít jakýkoli jiný kus.
Petr
https://www.gme.cz/pt15nvk050
Je to sice uhlíkové, ale když se s tím nebude pořád točit tam a zpět, nějakou dobu to vydrží. Trimry mají obecně omezený počet "šoupnutí" běžcem...
Bingo!ZdenekHQ píše:Tak on to bude asi cermet a navíc mu musí sedět oska od "čudlíku"...
Tvarově podobné (stejné?) se používaly ve starších zahraničních značkových BTVP.
Tam ale bývala (v těchto typech) nasazena (vsunuta) umělohmotná hřídelka, na otáčení prsty - např. na "dostavení" rozměru (či linearity) obrazu, apod.
Mám množství takovýchto, či podobných trimrů z demontovaných tvp - pokud by byla ta ovládací tyčinka (hřídelka) podmínkou - ráno bych mohl pohledat stejnou hodnotu v tomto provedení.
Pokud ale není hřídelka nutností (ze samotného, demontovaného plošáku se to nepozná
Např. v RS Components je přes 200 typů cermeťáků - tam by se určitě nějaký našel
Když je vadný (nemá kapacitu) ten zálohovací kondenzátor 1F, tak to třeba po výpadku elektriky skočí do nějakého základního menu v němčině. Prostě opruz. Jo, a s kotlem to komunikuje po sběrnici.
Takže se tam, pokud to dostanu na stůl mění oba trimry a i ten zálohovací kondenzátor.
Po dlouhém hledání, kdy jsem třeba i trimry s jiným vnitřním průřezem pro hřídelky ovládacích knoflíků frézoval na správný tvar zubařskými vrtačkami s patřičnými frézkami (což byl hrozný opruz), dospěl do stadia objevení toho správného provedení vnitřku pro použité ovládací hřídelky.
Je to z ECOMU typ: CA14 DV12,5 47K KA (1010).
Pasuje přesně bez jakýchkoliv úprav, tak doufám, že bude i sem. Dle fotek je to ten samý, co je měním.
Přeji úspěšnou opravu,
Vašek
Ale kdo si tam chce dát mermomocí cermet, tak ať si ho tam sežene a dá.
Já jsem byl rád, že jsem sehnal hlavně správně natočený a se správným profilem ten vnitřek, aby to pasovalo na tu seřízlou hřídelku. Ona je totiž "odstříknutá" do formy i s knoflíkem jako jeden kus
Vašek