Níže napíši odpověď jednoho věci znalého více, než já, která vlastně popisuje, co se vlastně stalo...
"Jsou tam dvě varianty, první varianta je, že se vám podaří receiver resetovat a on se vzpamatuje, v takovém případě jen jen spouštěcí čip "zamotaný", blbne. (edit: zkoušel jsem, nepomohlo).
Druhá varianta je, že vám odešly kondenzátory u hlavního procesoru, který ovládá spouštění. V takovém případě nic než servis nedokáže pomoci. Org. servis nemění součástky, ale pouze diagnostikuje a vymění desku, která hlásí závadu, takže cenově se to nevyplácí. Pak se dají vyhledat zruční opraváři, kteří jsou schopni desku opravit, protože skutečně většinou je to výměna kondenzátorů, které se v dnešní době dělaní nízkoživotnostní, asi za účelem stále obměny a výroby nových přístrojů.
Já opravář nejsem, takže jen píšu to, co jsem sám vyčetl a vyzjistil. Vím o jednom servisu v Pardubicích, pan Procházka , tuším Audiomat, ale nezaručím , jestli to je schopen opravit.
Každá značka má svoji achylovu patu, Pioneer má občas tuto závadu co píšete a občas se stane, že odejde procesor na kanálu koncáku, ale závady u této značky nejsou tak časté, jste spíše smolař, že to vyšlo na vás. Onkyo má zase problém na HDMI deskách, které odcházejí a to je podstatně častější jev. A takto to je u všech značek, nevyberete si.
Je zvláštní, že nás unie nutí do zelené úsporám, dieselové motory už pomalu vyrábí kyslík a pořád se mluví o ekologii a v té samé době se vyrábí elektronika i mechanické věci tak ošizené, přitom by stačilo aby například kondenzátor za 1 Kč. osadili kondenzátorem s vyšší teplotou za 5 Kč. a tím by životnost proloužili například na 40 let.
Rád bych vám pomohl, ale skutečně elektroniku neservisuju, takže jsem nastínil pouze možné varianty a je na vás, jestli si dokážete pomoc ve svém okolí.
H."
Receiver se mi samozřejmě nechce "vyhodit", na to mi přijde ještě více, než skvělý a tak bych velmi rád našel touto cestou někoho, kdo "léčí Pionýry", zná tyto jejich bolístky a dokázal pomoci. Jsem oblast Praha a okolí, přesněji Kralupy, jestli to někomu bude k něčemu
Díky. Neus