Neznamy reproduktor

Opravy a závady na MG, RMGF, CD, zesilovačů, receiverů, reprosoustav

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Hill
Administrátor

#31 Příspěvek od Hill »

Netvrdím, že je skutečně má, jen, že se to uvádí. Některé přístroje s těmito reproduktory se totiž v letech 1978-1985 ojediněle dostaly i do katalogů některých obchodních řetězců v SRN, kde jim většinou bez uzardění "vylepšili" parametry.
Ty minitelevizorky s jedním či dvěma 6cm reproduktorky tam ovšem byly častěji a udržely se déle, jen kmitočtový rozsah zvukového doprovodu se neuváděl. O zemi původu jsem našel zmínku jen u jedné televize, která se prodávala pod "značkou" Palladium, jen vypadala jako jedna 16 cm čb Elektronika. I s tím plynulým laděním.

Membránu o průměru 160 mm (resp. eliptickou cca 160x120 mm, přesněji měřit znamená vyndat reproduktor, tak uvádím rozteče upevňovacích šroubů), už bych ale za moc malou nepokládal.
Nicméně tyto reproduktory, jsou-li v pořádku a správně použité, hrají slušně (na Takové To nenáročné Domácí Žvýkání): už to tu bylo mockrát, jaké šmejdy se dnes v elektronice pro TTDŽ vyskytují a podle parametrů by měly být lepší, jenže těmto sovětským často nesahají ani po pájecí očka. Člověk by přitom řekl, že vývoj by měl vést k lepším...
pepole

#32 Příspěvek od pepole »

A nahodou ak tam vyhodim tu zadnu stenu nebude tam akusticky skrat???
EKKAR

#33 Příspěvek od EKKAR »

Nevyhazuj ji, jen do ní udělej nekolik děr cca 2 cm v průměru. Počet musíš vyzkoušet, představ si, že s tím musíš jakoby nasimulovat prodyšnost skříně televizoru. Všechny ty ventilační mřížky a průduchy a díry kolem knoflíků...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
pepole

#34 Příspěvek od pepole »

Aha diky to mi nedoslo :lol: :lol:
pepole

#35 Příspěvek od pepole »

Konecne som pochopil preco ho nemam davat do uzavretej bedne.Skusal so ho na gramci TESLA NZC300 a ked som ho polozil kosom naspodok na stol tak zacal reprak dunet a pomaly sa posuvat po stole...A ked som ho polozil kosom navrch tak pre zmenu zacal skakat po stole...
pepole

#36 Příspěvek od pepole »

Este som zabudol gramo bolo v dvoch tretinach hlasitosti bass korekcie naplno a vysky orezane...
stepa
Kontaktovat uživatele:

#37 Příspěvek od stepa »

pepole: tvoje vyzkumne metody jsou velmi zajimave...jeste jednou mi vysvetli, jak si dospel k pochopeni toho, ze repro nema byt v uzavrene ozvucnici, protoze tohle:
...A ked som ho polozil kosom navrch tak pre zmenu zacal skakat po stole...

je naprosta BLBOST...ti bude skakat kazdej reprak, kdyz ho das membranou na desku stolu.
pepole

#38 Příspěvek od pepole »

Toto sa mi nestalo ani u jedneho repra co som mal doma a to ich bolo veeela...
stepa
Kontaktovat uživatele:

#39 Příspěvek od stepa »

No me prave ze kdysi skakali :), ted uz to nedelam, protoze se jim ku*vi zaves
pepole

#40 Příspěvek od pepole »

A este navyse som len amater a tak mi zostava len subjektivna posluch ako hraju... :( :(
Radix

#41 Příspěvek od Radix »

No právě. V tom mají výhodu profesionálové, reproduktory poslouchají objektivně.
pepole

#42 Příspěvek od pepole »

Ved prave... :(
Odpovědět

Zpět na „Audiotechnika“