Bingo! Problém vícenásobný země je všeobecně známej, ale s problémem "vícenásobnýho plusu" jsem se za celej život zatím nesetkal.
Problémy prostě zmizely, když jsem podle fotek zdroje Power 80 pod MBR nainstaloval izolační gumičky !!! MBR má na křidýlku střední nohu, tedy obě katody. To znamená, že na všech křidýlkách jsou naprosto stejný kladný pulzy z trafa. Sice jsou střední nohy navzájem propojený přes plošák ale z nějakýho důvodu vadí, když jsou paralelně propojený i přes chladič. Zajímavý je, že ten chladič nyní nemá žádnej potenciál a pokud jsem ho připojil v jednom bodě s výstupní nulou, nebo PE svorkou, zase to začalo zakmitávat. Pokud ho ale připojím jednobodově na katodu kterýkoliv MBR, tak nezakmitává. Je to zvláštní a pro mě nevysvětlitelný.
Paradoxní je, že zdroj prapůvodně gumičky měl ale když se mi dostal poprvé vadnej do ruky, tak jsem je pro velký poškození vyházel. První závada totiž byla, že vždy dvě MBR byly přitažený k chladiči plechovým příčníkem se středovým šroubem a ten příčník se tak prohnul, že se MBR na protější straně odchlíply od chladiče, přehřály se a odešly a navíc hranou pouzdra se prořízla původní gumička. Tak jsem je vyhodil "když jsou přece MBR na stejným potenciálu" a vůbec by mě nenapadlo, že to bude mít takovej vliv, naopak jsem si myslel, že se MBR budou líp bez gumiček chladit. Zvláštní je, že po tý první opravě zdroj víc než rok makal.
Možná je vysvětlení v atyp zapojení MBR za trafem. V PC a jinejch zdrojích jsou MBR sice taky paralelně, ale na jednu anodu jde jedna cívka trafa a na druhou anodu druhá cívka trafa se společným středem. U tohodle zdroje jsou obě anody MBR propojený a jdou jen na jednu cívku trafa.