Vaříme při bastlení II

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
vasekpetr1

#106 Příspěvek od vasekpetr1 »

Ta teplota trouby bude asi překlep, což? :wink:
lesana87

#107 Příspěvek od lesana87 »

Když jsem ještě jedla a pekla pečivo, tak jsem housky motala a hlavně jsem je dělala z pšeničnýho kvásku, ne z drožďá. :)
Přílohy
motance.jpg
motance.jpg
jura80
Kontaktovat uživatele:

#108 Příspěvek od jura80 »

vasekpetr1 píše:Ta teplota trouby bude asi překlep, což? :wink:

Už tady jednou taková námitka byla, ale opravdu nastavuju troubu na 280°C. Teď je votázka, ešle tam ta teplota dovopravžďácky jest.
Nejsu žádným fóristem, ale když něco negómu, tož, přindu se zeptat. A když se nesnesitelně nudím, nebo když jsu na plech, někdy se může stát, že se i pokusím poradit. Zdraví Jura!
lesana87

#109 Příspěvek od lesana87 »

A to je takový problém do trouby strčit termočlánek a teplotu změřit?
jura80
Kontaktovat uživatele:

#110 Příspěvek od jura80 »

Teoreticky ne, ale mám já k tomu nějaký pádný důvod (dělat se s termočlánkem a pod.)?

Ale jinak by asi mohla stačit i kdejaká dioda na ohmmetru, taky to vydrží, víme.
Nejsu žádným fóristem, ale když něco negómu, tož, přindu se zeptat. A když se nesnesitelně nudím, nebo když jsu na plech, někdy se může stát, že se i pokusím poradit. Zdraví Jura!
Crifodo

#111 Příspěvek od Crifodo »

lesana87 píše: tak jsem housky motala a hlavně jsem je dělala z pšeničnýho kvásku

to je mi záhada proč literatura píše, že kvásek se dělá z žitný mouky.
Přílohy
chleba 003.jpg
chleba 003.jpg
lesana87

#112 Příspěvek od lesana87 »

Chlebovej se dělá ze žitný, ale do rohlíků, housek a třeba vánoček nebudeš přece cpát žito, to dá rozum, ne?
Ten tvůj chleba ostatně taky nevypadá jako ze žita ale spíš z pšenice.
Crifodo

#113 Příspěvek od Crifodo »

chleba je ze směsi pš-ži, ale je z droždí, z kvásku by měl tak 5 cm.
lesana87

#114 Příspěvek od lesana87 »

Proč by měl mít 5cm? Jo ty to děláš fofr automatem, no ten tomu 4h na kynutí asi nedá.
Přílohy
chleba22.jpg
žito:pšenice 50:50
žito:pšenice 50:50
hafca

#115 Příspěvek od hafca »

Mě ty hranatý tvary přestaly bavit. I když mám pekárnu co imituje malým ventilátorem horkovzduch, stejně to pořádnou kůrku neudělá. Tak jí nechám ať jen zadělá a nechá vykynout. Potom s těstem šup do železňáku a v troubě na 250℃ je za půl hodiny hotovo.
Přílohy
hrnec.jpg
hrnec.jpg
chl.jpg
chl.jpg
krajeny.jpg
krajeny.jpg
Kdyby Edison nevynalezl elektřinu, do teď se díváme na televizi při svíčkách.
lesana87

#116 Příspěvek od lesana87 »

Hranatej je, protože jsem ho pekla v hranatým korýtku, zadělávanej byl vařečkou a rukama.
jura80
Kontaktovat uživatele:

#117 Příspěvek od jura80 »

A děláte si taky někdo třeba domácí tempeh? Dnešní várka na fotkách, koláč z 0,5kg sóje. Superpotravina, extrémně zdravá, po úpravě chuťově fascinující, velmi levná. Plíseň působí antibioticky např. proti Staphylococus Aureus ( !!!! :o :o :o ).

Pokud dodržíte návody z internetu (Viktor Šauer), měl by se většinou podařit napoprvní. Pokud ne, pokud si ho děláte po svých jako já, tak to už je tak trochu umění.

Jinak je pověra českýho internetu, že je syrový tempeh nejedlý. Naopak, je to zdravý a dobrý. Třeba z toho koláče na fotkách už jsem polovinu sežral. Musí být ale správně vyrobený, jinak hrozí otrava jídlem (zažil jsem, je krutá). Je potřeba dodržet sterilní prostředí a správný vysušení výchozí suroviny (luštěnina, obilnina...........). Taky samo musí bét v pořádku startér.

Na facebooku je taky skupina výroba startéru a Tempehu.
Přílohy
tempeh (1)m.JPG
tempeh (1)m.JPG
tempeh (2)m.JPG
tempeh (2)m.JPG
Crifodo

#118 Příspěvek od Crifodo »

jura80 píše:Musí být ale správně vyrobený, jinak hrozí otrava jídlem (zažil jsem, je krutá)

ty vole to ti nestačí Babišovy uzeniny? :P
tyhle novoty co sem taháte, jsou od židů nebo z ameriky nebo z tý šílený asie?
jura80
Kontaktovat uživatele:

#119 Příspěvek od jura80 »

Nebuď ignorant. Réža nebo banány Ti nevadí? Nebo žereš postaru jedině jáhly nebo kroupy místo réže a hrušky místo banánů?

Tempeh (nebo tempe) je tradiční žrádlo z Indonésie. Způsobuje závislost...
Crifodo

#120 Příspěvek od Crifodo »

jura80 píše:Nebuď ignorant. Réža nebo banány Ti nevadí?

já nejsem dost progresivní a ti požírači housenek a polívky ze psí hlavy jsou mi cizí.
Jinak to je zase demagogie, réža a banány jsou základní plodiny a žádný zkvašený bakterie a plísně a neslyšel jsem, že by po banánu někdo dostal prudkou otravu. Pěstujou se i v Mexiku Venezuele Kostarice což jsou v zásadě potomci Evropanů. Nejen jáhly a hrušky ale celá kulturní kuchyně okolo středomoří, základ je Itálie Francie Španělsko, Balkán, klasika rakousko Bavory, Uhři, Čechy, ujde Rusko a Ukrajina, slabší Polsko a slabá Británie.
Fracouzská gastronomie se zatím drží i když franticí ekonomicky a politicky už míří ** ****.
z asie možná pork in szechuan style s bambusovýma plátkama je tak maximum
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“