Jaké trubky jsme byli
Moderátor: Moderátoři
Já jsem tě nenapadal, Jen jsem ti oznamoval, že se jen snažím pochopit, proč tleskat zrůdám z minulého režimu.
Nemám důvod srovnávat tvé a své životní zkušenosti. Nevím čemu by to pomohlo.
PS: Člověku, který není onen tebou zmiňovaný samaritán, je asi jedno v jakém režimu žije, jde mu jen o to urvat si pro sebe co nejvíce. Škoda, že jen nejde rvát - to je ten sviňský režim a na hovno živobití.
Prvně, nepřekrucuj. Nikomu netleskám, jen porovnávám. Za další. Kolik znáš kolem sebe lidí, kteří jsou ochotni nezištně dávat? kolik jich znáš ve veřejném životě a v politice? Život je o tom urvat si a přežít, to není sobectví, to je hochu příroda, to je zákon přežití v dnešní době. Protože ti nikdo nic nedá zadarmo. Tolik k tomu PS. A k tomu srovnávání zkušeností, ono na tom je totiž hodně, pokud porovnáváš zažité se zažitým a nebo zažité z vyprávěním. Ono všechno reprodukované už není takové, jako originál, a obzvlášť, pokud je aktuální to populárně přibarvit. Jak jsem již psal, je mi takřka 50, mám jedno dospělé a jedno skoro dospělé dítě, vlastní dům, nějaký ten dloužek, ne nesplatitelný...... považuji se za normálního člověka. Ty mi připadáš trochu jako nezkušený snílek. Tím nemyslím hloupý, jsem přesvědčen, že si chytrý a vzdělaný, ale nezkušený. Víš, před revolucí nebyl kamarád, kterému bych s čímkoli nepomohl. Díky tomu jsem se taky spoustu věcí naučil. No a po revoluci, když já potřeboval pomoc a stavěl jsem, každý říkal, co za to. Ale to jsou jak píšeš ty bezcenné životní zkušenosti, o kterých nemá smysl psát.
- tomasjedno
tomasjedno - já nepropadám panice, jenom konstatuji, to co vidím kolem sebe. Taky znám pár takových, je to většinou starší generace. Taky znám případy, kdy za snahu udělat něco navíc pro druhé byli lidé po právu potrestáni, nebo alespoň znechuceni.
tomasjedno píše:Nepropadej panice. Já třeba znám kolem sebe takových lidí docela dost.mc-vlada píše:Kolik znáš kolem sebe lidí, kteří jsou ochotni nezištně dávat?
Také si nestěžuji. Lidí, kteří rozdávají, ať už tím, že kdykoli pomohou, poradí, podpoří, naučí nebo jen potěší, aniž by se ptali, co za to, není kolem nás málo. Jen na ně není tak vidět, protože z nich nekouká žádná senzace, která by prodala více výtisků novin.
A že bych zrovna já měl takové štěstí, potkat za jakéhokoli režimu takových lidí víc, než někdo jiný, tomu se mi nějak nechce věřit (schválně, popřemýšlejte, koho takového znáte a dělejte si za každého čárku, možná, že se budete výsledku divit).
Na politickou příslušnost jsem se jich nikdy neptal (ona většinou nebyla a není žádná a, je-li nějaká, tak ne pro výhody, ale z přesvědčení), ta sama o sobě nikdy žádný problém nepomohla vyřešit, spíše naopak.
- tomasjedno
mc-vlada píše:Taky znám případy, kdy za snahu udělat něco navíc pro druhé byli lidé po právu potrestáni, nebo alespoň znechuceni.
Nic nového pod sluncem - ne nadarmo strejda Google hlásí na search každý dobrý skutek má být po zásluze potrestán 241 000 výskytů
P.S. a na search "každý dobrý skutek" potrestán dokonce 373 000.
mc-vlada píše:Cust
Prvně, nepřekrucuj. Nikomu netleskám, jen porovnávám. Za další. Kolik znáš kolem sebe lidí, kteří jsou ochotni nezištně dávat? kolik jich znáš ve veřejném životě a v politice? Život je o tom urvat si a přežít, to není sobectví, to je hochu příroda, to je zákon přežití v dnešní době. Protože ti nikdo nic nedá zadarmo. Tolik k tomu PS. A k tomu srovnávání zkušeností, ono na tom je totiž hodně, pokud porovnáváš zažité se zažitým a nebo zažité z vyprávěním. Ono všechno reprodukované už není takové, jako originál, a obzvlášť, pokud je aktuální to populárně přibarvit. Jak jsem již psal, je mi takřka 50, mám jedno dospělé a jedno skoro dospělé dítě, vlastní dům, nějaký ten dloužek, ne nesplatitelný...... považuji se za normálního člověka. Ty mi připadáš trochu jako nezkušený snílek. Tím nemyslím hloupý, jsem přesvědčen, že si chytrý a vzdělaný, ale nezkušený. Víš, před revolucí nebyl kamarád, kterému bych s čímkoli nepomohl. Díky tomu jsem se taky spoustu věcí naučil. No a po revoluci, když já potřeboval pomoc a stavěl jsem, každý říkal, co za to. Ale to jsou jak píšeš ty bezcenné životní zkušenosti, o kterých nemá smysl psát.
Tak bych rád oznámil, že nic nepřekrucují. Netlačil jsem ti, že tleskáš komunistům. Jen jsem napsal:
Já se jen snažím pochopit, proč tleskat zrůdám z minulého režimu.
To není na tebe, ty jsi nic oslavného na komunisty nepsal.
Ale k otázce:
Kolik znáš kolem sebe lidí, kteří jsou ochotni nezištně dávat? kolik jich znáš ve veřejném životě a v politice?
V okolí všechny - prvně jsem se dozvěděl, že existuje člověk, který si chce jen urvat, z novin a teď od tebe. V politice je to složitější, politika žádného neznám osobně. Jen starosty (dva), a tam tu starost o obec/město bych rád potrhnul.
A dále:
A k tomu srovnávání zkušeností, ono na tom je totiž hodně, pokud porovnáváš zažité se zažitým a nebo zažité z vyprávěním.
Řeknu to oklikou. Raději zkušenost nemluvněte než celoživotní zkušenost brouka hovnivála. Tím hovniválem nemyslím tebe. Aby jsi se neježil. To je obecný postoj k dotazu kolemjdoucího člověka (nejlépe důchodce), který se mě podobnou argumentací snaží vysvětlit, že jsem v podstatě tvor, bez práva na soukromý úsudek.
To braní práva na úsudek jsem myslel obecně, nemyslel jsem to na konkrétní fórum, jedince. Před jakým fórem jsem se nevešel? Teď ti trochu nerozumím, jsem zde odsouzen elektrobastlírnou za bludařství?BOBOBO píše:Právo na úsudek ti zde nikdo ani na vteřinu neodepřel , jenomže by jsi se se svým úsudkem před forem nevešel , toť vsjo .
Kdo je to nás? Ty si mykáš? To je snad dovoleno jen králům, totalitním vládcům a těhotným ženám.BOBOBO píše:Pro nás žiješ v bludu , ale tobě se to nezdá .
Nesmysl, postoj jsem měl i v patnácti i ve třiceti a budu mít i v šedesáti. To jestli se ti líbí nebo ne je tvoje věc a to je jen na tobě, sorry asi bych měl napsat na vás.BOBOBO píše:O nic nejde , ale bylo by dobré se k postoji dostat po 20-30 letech praxe ve věci .