Dioda 400V 20A trvale DC

Náhrady součástek všeho druhu, informace a dotazy k součástkám

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
TAKJAN

#16 Příspěvek od TAKJAN »

Jenže z hlavního stringu už půjde hodně málo, třeba 250V. Jak funguje MTTP vím, na rozdíl od asi většiny mám na vstupu DC analogové měřáky, takže vidím jak se ručka cuká a hledá. A je to dost široký rozsah.
Olchor

#17 Příspěvek od Olchor »

S osvitem se hodně mění proud, ale napětí jen velmi málo. Já mám panely na ZJZ a hned ráno, kdy na ně ještě slunce zdaleka nesvítí dávají třeba jen 1A ale napětí je v podstatě stejné, jak při plném osvitu ( rozdíl cca 5V). Takže regl najede na tohle maximum a už se ho nepustí. Proč si myslíš, že se MPPS regly dělají? Falešná maxima můžou nastat nejen při spojení nesourodých panelů, ale i při částečném zastínění sestavy.
Ale možná ten tvůj regl MPPS umí, třeba Bel ho má.
TAKJAN

#18 Příspěvek od TAKJAN »

Ať se ho nepouští. S tím jak klesá napětí na hlv. stringu, stoupá to druhé. A mně napětí teda kolísá, od třeba 100V brzy ráno až do těch skoro 400V.
Olchor

#19 Příspěvek od Olchor »

Jestli ti kolísá napětí stringu v takovém rozsahu, je něco špatně. V bodě max. výkonu se mění s osvitem jen velmi málo, při velkém osvitu dokonce vlivem oteplení trochu klesá. Viz charakteristiky typického panelu, je to tam dobře vidět.
Přílohy
char-panelu-web.jpg
char-panelu-web.jpg
TAKJAN

#20 Příspěvek od TAKJAN »

Já vím jak tohle všechno funguje. Ale panel začíná dávat už nepatrném osvětlení a to určitě nemá plné napětí. Navíc vůbec nehodlám nic měnit na stávající konfiguraci. Watt sem Watt tam. Prostě to tam vrazím a hotovo. Jsme na bastlírně, ne :D
Olchor

#21 Příspěvek od Olchor »

Jasně, jsou to tvoje peníze a tvůj boj.
Howgh.
Odpovědět

Zpět na „Součástky“