OT problémový nájemník, jak dosáhnout vystěhování
Moderátor: Moderátoři
Tys mě docela pobavil. To, že tomu vůbec nerozumíš, tak zde snad chápou všichni. Ale to, že s tím nemáš vůbec praktické zkušenosti a jen tak plácáš a zesměšňuješ se tady, tak to by už chtělo vyšetřit u nějakého doktora.matahari píše:Sociálka:
- Tak jsem tady!
- O co vám jde?
- Potřebuji vědět všechno na Leona Lakatoše, protože mi neplatí za nájem a dluží mi padesát tisíc.
- A kde jste přišel na to, že vám to musím říct?
- Protože mi to poradil p32 na EB! On je strašně chytrý.
A vůbec neměj obavy, že tomu nerozumím. Pronajímám pár bytů, na té sociálce jsem už byl taky a nájmy jsou zaplacené všechny.
Ten rozkaz k vyklizení by to mohl urychlit, zvlášť, když jde o konec smlouvy sjednané na dobu určitou. Nemusí to trvat tři roky (i takový případ jsme ve firemních bytech měli), letošní změna zákona dává majitelům vyšší karty do ruky.
A už jsi byl na té prohlídce nebo všude budeš psát, že se tady ten Leon Lakatoš vyskytl sám a bez tebe? Jsi prostě jen obyčejný plácal.matahari píše:Interpretoval jsem v modelové situaci něco jinak, než ty sám jsi chytře napsal?
Tak tu dej přímo odkaz na formulář, ve kterém bude na sociálce žádat přesně o to, co jsi mu chytře poradil.
Majitel (pronajímatel) bytu v České republice nemá právní nárok na to, aby mu státní orgány poskytovaly informace o sociální situaci, příjmech nebo pobíraných dávkách nájemníka.p32 píše:...jako majitel bytu máš právo vědět informace o nájemníkovi, jakou dostává podporu...
Úředníci jsou vázáni velmi přísnou zákonnou mlčenlivostí. Informace o tom, zda nájemce pobírá podporu a v jaké výši, jsou považovány za neveřejné osobní údaje a chráněné informace. Úřady smí tyto informace poskytnout pouze samotnému příjemci, jeho zmocněnci na základě plné moci, nebo specifickým orgánům (např. soudům, policii či exekutorům) v rámci jejich zákonných pravomocí. Vztah pronajímatel/nájemce je čistě soukromoprávním vztahem, což úřadům neumožňuje mlčenlivost prolomit.
Pokud někomu některý z úředníků takové informace neoprávněně poskytne pak je to v rozporu s jeho povinností mlčelivosti a může za to být postižen. Takže bych se s tím moc nechlubil, pokud nechcete tomu kdo vám takové informace poskytl "pěkně zavařit".p32 píše:...Pronajímám pár bytů, na té sociálce jsem už byl taky...
Matahari má sestru ředitelkou pobočky ÚP a bydlí asi u něho, protože mu čte přes rameno, co plácá na EB. To fakt nevymyslíš.
Když nevíte návaznost a postup, který byl zákonný přes právníka, tak raději neplácejte. Připadáte mi jak ti řidiči, co při kontrole DP nevědí, že o nich vědí všechno a snaží se mlžit.
Drsňák p32 na sociálce:
Dobrý den, už jsem tu zase a chtěl bych se opět zeptat, jestli Leonovi posíláte dávku na bydlení, protože mi neplatí nájem a vůbec si s ním nevím rady, proto vás chodím neustále otravovat. Ale teď mu naženu hrůzu a zakřičím na něj, "sociálka ti dávky posílá, tak mi ten nájem konečně zaplať". A všechno tohle mi poradil právník.