rnbw píše: Ak odide, tak vymenim znovu. Ale radsej by som bol, keby vydrzala viac.
V jednej UPS skapala este v zaruke, v druhej tesne po konci. Namiesto shitu s nalepkou APC som kupil radsej shit v GME - bol lacnejsi a nemusi sa na to 2 tyzdne cakat.
To jsme pořád okolo jádra problému: v UPS se používají lejna s životností která je skandální, používají se masově a lidi (ovce) si na to už zvykli.
Mně je hrozně proti srsti, abych používal něco, co je vědomě technicky ošizeno. Před 70 lety měla elektronika obrovskou spotřebu a nízkou životnost, protože elektronky s dlouhou stabilní emisí a malým odběrem ještě průmysl neuměl vyrobit. Ale Pb akumulátory už v té době, s tehdejší technologií makaly.
Za zhruba 100 let používání Pb akumulátorů a 40 let po palivových článcích Apolla nemám ochotu se smířit s tím, abychom používali čínské mr.dky s životností na 10% toho, co bylo vyráběno našimi dědky. Připadá mi to, jako když si mě čiňan postaví pod svůj balkón, vyexkrementuje se mi na hlavu a ještě mě nutí, abych mu za to platil. Včetně českých kolaborujících dealerů, jak vyplynulo nedávno z vlákna o požáru té shitové nabíječky.