Tavidlo

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Dingo7

#16 Příspěvek od Dingo7 »

Vogon: já bych ten MTL 468_kelímek bral hned ale nejsem z Brna a poštou se ti to asi nevyplatí nebo mě.........
Poštovné klidně zaplatím + nějaké náklady.
Vogon

#17 Příspěvek od Vogon »

Nabízel jsem to brňákum právě proto abych nemusel na poštu.
Slečna co chodí na poštu je nemocná...
Vogon

#18 Příspěvek od Vogon »

Sendyx: Mám dojem že to bereš nějak osobně.
Jak už jsem psal, nemám žádnou jinou možnost jak posoudit vlastnosti než porovnáním vnějších znaků. Ostatně je to jeden z nejúčinnějších nástrojů zkoumání.

Můj oblíbený zázrak má vlastnosti co potřebuji já: nenechává zbytky, nezpůsobuje alergickou reakci, nemusí se oplachovat a nezasírá mi nástroje.
Oxidaci mědi a vodivost reziduí pravděpodobně způsobují tavidla na vodné bázi a co jako? Na výběr jsou i tavidla s jinými vlastnostmi a tebou uváděné nedostatky jsou způsobeny spíše neznalostí technika, který nedokázal vybrat vhodné tavidlo ze spektra nabízených.
Já jsem ten výběr učinil. Výsledky výběru jsem prezentoval výhradně jako svoji zkušenost a nikoliv jako obecnou pravdu, a popsal jsem podmínky za kterých byl učiněn výběr. Že se tobě osobně můj výběr nelíbí, respektuji, vyjádřil jsem se dost jasně, že bez problémů dožiji jako nedokonale cvičená blonďatá opice. :-)
Sendyx

#19 Příspěvek od Sendyx »

Nezlob se, ale tavidlo této třídy je určeno k tomu, aby fungovalo jako tavidlo a ne proto, aby ses nad jeho vzhledem rozplýval. To si můžeš koupit jantarový lak v šupinách, má podobný účinek jako kalafuna (tj. minimální) a vypadá líp.

Neberu si to osobně, ale poněkud mne překvapuje, že chceš od tavidla aby vypadalo a nemáš možnost vyzkoušet jeho účinnost (??), na to konto prohlásíš kategorický soud.
Jasně, takový zkystalizovaný med je na první pohled pěkný humus, proto používejme rafinovaný cukr, je na první pohled lepší. :wink:

Co se týče tvého oblíbeného zázraku - byl bych radši, kdyby se vyjádřil postižený. Tavidlo mu doporučili pro konkrétní aplikaci u nějakého dealera, čili ho koupil, nic zlého netuše. Takže to nezvládnul dotyčný dealer.
Davidsev

#20 Příspěvek od Davidsev »

Já bych se toho teda klidně ujal... :P
Eletrika je sviňa, kope a neni vidět :hool:
PvvS
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od PvvS »

Vogon píše:PvvS: Hm, ale ta 396 k tomu aby se rozlila potřebuje nucenou konvekci.
Obávám se že se pro ruční práci příliš nehodí.

Ja ho mam ve fluxovce (fix ase steteckem na konci) a pohoda. Lehce potru, zapajim a maximalne okartacuju. Nic vic.
Dingo7

#22 Příspěvek od Dingo7 »

Vogon: no tak tomu necháme volný průběh, buď si to u tebe někdo vyzvedne a nebo se do té doby uzdraví slečna co chodí na poštu.... a ty to ještě mítz budeš. Tak se pajk domluvíme.
Vogon

#23 Příspěvek od Vogon »

PvvS: Asi bych to rád zkusil. Je možné se někde dostat k malému množství, maximálně do 10g?
Nebo to kupujete na kontejnery? A pokud ano, nedomluvíme se na vzorek?
otakarv
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od otakarv »

Já odjakživa používám kalafůnu,ale po přečtení příspěvků možná vyzkouším něco jiného,ale co pak s tou "doživotní" zásobou kalafůny? :lol:
Jinak na zkrystalizovaný med nikdy neřeknu "fuj",neboť jen pravý včelí med krystalizuje.To ty břečky ze supermarketů,co jsou ředěné a ke všemu dovezené z bůhvikde,tak na ty s klidem plivnu. :puke:
Vogon

#25 Příspěvek od Vogon »

Ale jo med je prima. To že mi tam ty kusy cukru vadí ještě neznamená že so odříkám dobrých věcí.
Pokud si můžu vybrat, tak na chleba si mažu akátový a do léčivých elixírů sypu ty kusy dextrozy a frukozy. :-D
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“