Tranzistorový NF generátor Tesla 12XG036
Moderátor: Moderátoři
Tzn. především blokové a detailní schéma, pokud tam nejsou hodnoty tak i rozpisku, dále popis funkce či nastavení (jestliže tam jsou nějaké neobvyklosti).
Pořadí důležitosti tak, jak jsem to napsal.
Jinak nějaký smysl má většina starých věcí, to by totiž jinak nemusely být archivy, knihovny, muzea atd.
kdo ne - hledá důvod.
Ze dvou možností často volím tu třetí.
Myslím, určitě ano. A celý. Jak vyplynulo z diskuze, těch návodů k přístroji moc mezi techniky není a situace se s přibývajícím časem asi nezlepší. Každý zájemce o informace k přístroji, může z návodu potřebovat něco jiného, nejen schéma a soupisku součástek.
Sám jsem informace o přístroji též kdysi neúspěšně sháněl.
Jestli nemáš možnost, umím skenovat na A4 skeneru i větší předlohy (po kouskách a pak scelovat), čistit a překopávat do pdf. Než dobroseři zavřeli Raupenhaus, byly některý moje skeny i na něm ... Předlohu samozřejmě nepoškozenou vracím.eleferner píše:Dostala se mi do rukou kompletni dokumentace ke 12 XG 036, tedy vcetne popisu, serizeni, navodu, rozpisky materialu, vykresu apod., celkem zhruba 50 stran. Ma smysl ji scanovat?
A kutilmile - nelituju tě
A kutilmile - nelituju tě
Znovu opakuji, dle potřeby lze projet celé akustické pásmo, rychlost je dána rychlostí otáčení knoflíku.
Něco jiného je postupné přesné měření na přístrojích, něco jiného rychlá orientace. Například spodní rozsah beden, kdy signál je stále OK ale bedýnka už jaxi nemá dech. Nebo který zesík si nejlépe rozumí s kterou bednou.
Klicova slova:
Tesla Strašnice, 12XG036, 12 XG 036, generátor, technické podmníky, datasheet, návod, seznam součástek, schéma, transistorový nf. generátor 30 Hz až 20 kHz
Ale budu doufat ve štěstí.
Teď mám takový generátor.
Stupnice měřiče frekvence reaguje na výběr rozsahů a změn frekvence.
Správně zobrazuje hranice rozsahu.
Na výstupech ale nic není.
Montáže zařízení je zatraceně matoucí.
Bez schématu to nedokážu zjistit.
Možná do dnes někdo má dokumentaci?
Všechny odkazy na webové stránky již nefunkční.
Budu moc vděčný za radu a pomoc.
Jen pro upřesnění pojmů - stupnici má měřidlo výstupní úrovně. Zobrazovač kmitočtu (displej) není stupnice.Alex_mem píše:...Stupnice měřiče frekvence reaguje na výběr rozsahů a změn frekvence.
Správně zobrazuje hranice rozsahu...
Z blokového schema vyplývá, že problém je ohraničen na červeně označené díly. I bez podrobného schematu lze provést nějakou diagnostiku. Začal bych změřením přítomnosti signálu generátoru ve zdířce "Výstup 0dB Ri=600Ω" (na zadním panelu) a dále pak na běžci potenciometru "Úroveň".
Pokud tam signál je přítomen, pak je problém lokalizován v zesilovači Z5 nebo Z6 a pak teprve může být potřebné podrobnější schema.