tantal nebo dioda
Moderátor: Moderátoři
- frantajetel11
A k tomu napájení: myslím, že má RNBW pravdu - vyfoť ten tišťák z druhý strany...
Je to pro 9 V destičku, ale když těch 9 V spadne o 0,1 V tak už měření je neopakovatelné, tudíž předpokládám že žádná stabilizace tam není.
zespoda je tišťák potažen pájecí maskou téměř v celé ploše tudíž nic není vidět, ale máte pravdu, je tam 78L05 -ka.
Tak nechápu proč je to tak citlivé na změnu U nap.
- frantajetel11
To byla jen zoufalá snaha naroubovat nějaké racionální vysvětlení na pravděpodobnou chybu buď přístroje nebo jeho obsluhy.
Logicky je popisovaný jev přece nesmysl. Stabilizátoru stačí asi 1,5V na úbytek.
Takže by to taky chtělo změřit, jestli se nehýbe i 5V a jestli tam vůbec 5V je.
Vypadá to že pavelFF má pravdu a ten můj krám potřebuje kvalitní baterii, možná ta co jsem použil měla vetší vnitřní odpor. Jiné vysvětlení nemám.
Nemám k tomu žádný návod a ještě jsem nezjistil na co je tam ta LED.
nikdy nesvítí a vypadá jako dodatečně letovaná, protože kolem ní je pájecí pasta.
Zdá se že popelnice se nekoná
Ještě to chci zabudovat do nějaké krabice a už s testy skončím.
díky všem
Konečně - do expoziční poloautomatiky s fotoodporem CdS v kamerách Admira A8G2 se také vkládal NiCd akumulátor právě kvůli ploché vybíjecí charakteristice a dlouhodobě stabilnímu napětí, v kameře totiž žádný další stabilizační prvek nebyl.
A za další: pořád ještě používám kompakt HP M525, takový žebrák je to, optika nic moc, postprocessing hanebný, ale na takové to domácí žvýkání jsou i horší. No neberte to za 19 korun za časopis a křížovku v něm, že...
Na dvě alkalinky LR6 1,5V s ním udělám tak 20 snímků, pak už se nedá ani zapnout. Naproti tomu dva NiMH akumulátorky 1,2V, 2100mAh, mu stačí na 110 - 180 snímků po každém nabití, po roce provozu asi tak na polovinu.
Podle toho si dovoluji tipnout, že napájení akumulátorem bude efektivnější.