Samsung UE40F6340SSXZH, dolná polovica obrazu je tmavá.
Moderátor: Moderátoři
talent píše:Skús vyfotiť zrnenie,alebo nejakú šedú - jednoliaty obraz.
Ja som mal tieň v dolnej polke - vertikálne.
Posílám teda to šedé pozadí z PC
- Přílohy
-
IMG_20161202_173754.jpg- (164.32 KiB) Staženo 143 x
Takže ak podla typu panelu sa podtvrdí, že používa EEFL trubice, potom:
EEFL mávajú 2 dosky invertorov, každá na jednej strane panelu (pravá a ľavá strana), ktoré sú navzájom prepojené páskačom aby oba invertory boli synchronizované, keďže pracujú v protifáze na oboch koncoch trubíc.
A tákáto chyba podsvitu bola spôsobená tým, že jedna doska invertoru nefungovala a tým smerom bližšie k nefunkčnej doske svetlo trubiek slablo k nule.
Všetky eefl bývajú zapojené paralelne.
Heno píše:Môže to robit aj porucha podsvitu, treba zistit aký typ panelu je tam použitý. Podobnú haluz mi robil raz podsvit riešený EEFL trubkami, že svitili z kraja silno a postubne do konca úplne slabo.
Takže ak podla typu panelu sa podtvrdí, že používa EEFL trubice, potom:
EEFL mávajú 2 dosky invertorov, každá na jednej strane panelu (pravá a ľavá strana), ktoré sú navzájom prepojené páskačom aby oba invertory boli synchronizované, keďže pracujú v protifáze na oboch koncoch trubíc.
A tákáto chyba podsvitu bola spôsobená tým, že jedna doska invertoru nefungovala a tým smerom bližšie k nefunkčnej doske svetlo trubiek slablo k nule.
Všetky eefl bývajú zapojené paralelne.
Takže myslíš že by to mohl být invertor? Zítra to zase otevřu a podívám se jaky to je panel. Děkuji za radu
Pozdravuje Vás Martin