Skúsenosti s FIO bankou, hlavne na Slovensku

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
rnbw

#16 Příspěvek od rnbw »

U mBank som musel podpisovat zmluvy osobne. A este tam pojdem osobne ten ucet zrusit, kedze si zacali uctovat mesacny poplatok za kartu...
PotPalo

#17 Příspěvek od PotPalo »

Účet u FIO sa dá zrušiť tiež len osobne, ak sa nemýlim.
Je na čase vymeniť primátora Bratislavy, a celú tú neschopnú pakáž okolo.
Radovan_79

#18 Příspěvek od Radovan_79 »

To je ale drzost, účtovat si za služby nějaké poplatky... :roll:
rnbw

#19 Příspěvek od rnbw »

V sporitelni mam takmer vsetko v baliku sluzieb - a ten mam zadarmo. Takze to mam lacnejsie ako v mBanku, ktory je "zadarmo". Preto som si zriadil Fio a mBank zrusim.
Zaky

#20 Příspěvek od Zaky »

Radovan_79 píše:To je ale drzost, účtovat si za služby nějaké poplatky... :roll:

To tedy je drzost, a to značná, banka totiž moje peníze půjčuje na lichvářský úrok a mě z toho dá tak akorát velké kulové a ještě chce za to, že ty moje peníze má a může půjčovat něco platit? Zkusil sis někdy půjčit v bance pro firemní účely? V takovém případě jsou úrokové sazby opravdu husté. Bankovní sektor je totiž kromě těch různých šmejdů typu Ekokom a dalších, co mají zákonem dáno, že jim ostatní musí platit za nic jediný privátní sektor, který profituje z fiskálního systému. Blbé je, že veškerý takový profit musí někdo zaplatit, a ten někdo je jenom a pouze ke své smůle ten, co skutečně něco produkuje.
Radovan_79

#21 Příspěvek od Radovan_79 »

No, to, že z tvých peněz banka nějak extrémně těží je docela mýtus... Obzvláště při výši úrokových sazeb stanovených ČNB. Faktem na druhou stranu je, že banky mají velké zisky, ale je iluzorní se domnívat, že to mají z peněz drobné klientely. Banky živí korporát, ne lidi, co jim přijde dvacku výplata a mají naspořeno sto litrů.
Jako, nejsem příznivce toho, aby se platil bůr za každé upšouknutí na účtě, ale zase chtít to zadarmo? Nějaký paušálek, dvacka, tři pětky měsíčně mi přijde naprosto dostatečný a únosný. Času si cením natolik, že kvůli tomu, že zaplatím 30,- Kč za služby na účtě nebudu řešit kam přejít a trnout, jestli se převod ("mobilita") nějak neposere.
Peníze si nepůjčuji, ani v bance, ani u lichvářů, ani u známých. Zadlužování se mi silně příčí.
Zaky

#22 Příspěvek od Zaky »

Peníze si soukromně taky ze zásady nikdy nepůjčuji, je ovšem velké množství firemních aktivit, které bez půjčky prostě realizovat nelze. S jakýmkoli paušálem za vedení soukromého účtu ale naprosto nesouhlasím a jak to po mě banka zkusí vyžadovat, jdu jinam, tyhle darmožrouty narozdíl od jiných sponzorovat nejsem povinen.
Kvicala_r

#23 Příspěvek od Kvicala_r »

Chvilku jsem kdysi zkoušel bojovat s ČS, ale nedali si říct. Tak sem účet vyčistil a šel zrušit - no a najednou snaha byla... Pozdě, měl sem utéct jinam už dávno, jsem u air bank a nemůžu si vynachválit. Konečně banka, která funguje i bez toho, aby si někde strhávali. Je to věcí nabídky a poptávky. Jasně ty velké molochy těží z neochoty starších generací tu změnu udělat. Takový nicotný základní poplatek je za rok třeba hodnota tankodromové známky...
PavelFF

#24 Příspěvek od PavelFF »

termit256 píše:....Fio mam hlavne proto, ze snad jako jedina banka neuctuje zadne poplatky za platby na Slovesko. Jinak zadne zvlastni vyhody nevidim, snad jen ze ma pobocky, takze pokud nekdo potrebuje manipulovat s hotovosti, prijde to vhod.
Přesně tak to vidím i já. Kromě plateb na Slovensko a fyzické pobočky kam se dají vkládat peníze nemá žádné další výhody. Úročení spořicího vkladu je úplně nicotné a běžný účet úplně bez úročení. Ale jinak je Fio banka stejně bezpečná jako ostatní. Určitě není chyba si ji vybrat jako jednu z mnoha.
Ale lepší je mít bank víc, nic to obvykle nestojí a každá má nějakou výhodu ve srovnání s ostatními. Ony dnes mají všechny většinou vždycky nějakou podmínku, za kterých se neplatí poplatky, ale nebývá obtížné je splnit.
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#25 Příspěvek od ZdenekHQ »

Fio už podporuje Mastercard? Když jsem to po nich před léty chtěl, byl to problém.
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]
konosuke

#26 Příspěvek od konosuke »

jo podporuje, konto jsem zakladal 12/2015 a kartu dali do tejdne bez dlouhejch keců
Co se může pokazit to se taky pokazí. Co se nemůže pokazit to se pokazí taky. (Murphy)
PotPalo

#27 Příspěvek od PotPalo »

Tak po použití karty v bankomate už fungujú aj bezkontaktné platby. Ešte tie výpisy.... "Aktuálne máte nastavené mesačné výpisy doručované elektronicky." ...to sa dá chápať aj inak, ako že budú chodiť na e-mail každý mesiac? A predsa nechodia.
Eleman

#28 Příspěvek od Eleman »

Výpisy máš k dispozici v internetovém bankovnictví v pdf.
Člověk se celý život učí jenom proto, aby ve stáří všechno zapomněl.
„Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A když kouká, aby byl, a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ J. Werich
PotPalo

#29 Příspěvek od PotPalo »

Aha. Takže výpisy sa posielajú do IB. Zvláštne, ale dobre. Tiež to mohli jasne pomenovať. Pod pojmom "poslať" si väčšina ľudí predstavuje poštu alebo e-mail.
Eleman

#30 Příspěvek od Eleman »

Výpis si můžeš nechat poslet i poštou nebo vyzvednout na pobočce - to je ale placená služba. Však se podívej na stránky fio.sk máš tam všechno přehledně uvedeno.
Člověk se celý život učí jenom proto, aby ve stáří všechno zapomněl.
„Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A když kouká, aby byl, a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ J. Werich
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“