Problém s chladničkou?
Moderátor: Moderátoři
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
- Artaban001
Chadící okruh lednic je jednoduchý a většinou neřízený s kapilárovým nástřikem.
Pokud budu vycházet ze situace, kdy je po odstavení - vypnutí lednice systém vyrovnaný, což znamená, že tlak sání a výstupu je na stejné úrovni. Což se podle mě stihne tak do 15 minut po vypnutí.
Takže vezmu ampérmetr a budu měřit proud spotřebovávaný lednicí od okamžiku zapnutí, do okamžiku ustálení tlačnýho a sacího tlaku chladiva.
Podle doby nárustu bych měl určit "stav systému" -(proudový náraz rozbíhajícího se kompresoru se "ignoruje").
Doba náběhu by se musela změřit u 100% funkční lednice a z tý vycházet.
- o tom "ojínění" spojů olejovým filmem nám taktéž říkali na školení, že je to indikátor úniku, ale systémy, kterých se to týká mají jako náplň přes 10 kilo média a kompresor je jištěn stejným jističem, který jistí náš celý barák
Artaban001 píše:- o tom "ojínění" spojů olejovým filmem nám taktéž říkali na školení, že je to indikátor úniku, ale systémy, kterých se to týká mají jako náplň přes 10 kilo média a kompresor je jištěn stejným jističem, který jistí náš celý barák
Tak jo, modelová situace, PZP TCLM 12,6 R/T (příkon 4,5kW) o tom, co píšeš asi neví, protože stále ještě topilo a přitom horní roura do Scrollu měla dokonce kapku. Testo 316 na největší citlivosti reagoval na kdeco, ale v místě úniku nikoliv. Mikrotrhlina od cukání kompresoru v silentblokách při zapínání, stačilo přepájet kolínko. V TC je 6,5 kg R404A.
Doplňovalo se 2,7 kg.
Jirka
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
- Artaban001
Ale to jsme odbočili od lednice.
Co si myslíš o tom měření proudu?
Já to můžu vyzkoušet tak leda na odvlhčovači z kompresorem, který se "natlakuje" nejspíš tak za 15 vteřin - to už je v něm slyšet šplouchání média.
Zato zase vím, jaký má mít tlaky (je to na něm napsaný)
https://www.mall.cz/volne-stojici-ledni ... o-tse-1283
Viz obrázek.
Napravo od kolečka termostatu, to je nějaká krytka šroubu, která se musí vyloupnout? Nebo se musí kryt na vhodném místě stisknout?
- Artaban001
Vypadá to, že by to mělo být jak říkáš.
https://www.ebay.co.uk/itm/313622558030 ... olid=10050