Zimáky

Vše, co se týká elektroniky v automobilech, motocyklech a jiných samohybech

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od ZdenekHQ »

V zimě taky můžeš jezdit na letních, pokud není značka, sníh, náledí atd. Ovšem tady to posuzuje orgán.
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]
BOBOBO

#17 Příspěvek od BOBOBO »

Orgán může jen naznačovat . Pokud máš foťák je mimo značky zimní výbava out . Je tam jasně souvislá sněhová pokrývka . Což koleje vyjeté na asfalt není . Inu nechodíte na školení .
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od ZdenekHQ »

Normální člověk ty pneu prostě dvakrát do roka přehodí, protože si nechce rozbít hubu.

Viděl jsi havárii Challengeru ? To je přesně ten případ. Guma určená do horka v mrazu doslova zmrzla. Kdyby tam byla guma do mrazu, asi by se v tom žáru roztekla. A to je tak vše.
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]
p32

#19 Příspěvek od p32 »

danhard píše:Ale v předpisu se píše o výši vzorku letních pneumatik, ne o výši vzorku zimních pneumatik provozovaných v létě ?
Jestli to jsou letní, nebo zimní pneumatiky přeci nerozhoduje, kdy je tam máš obutý :lol:

Asi jako jediný chápu tvůj dotaz. Zatím platil předpis na to, že v létě je minimální hloubka dezénu pneumatiky 1,6 mm. Jednoznačně předpis přímo určuje, že neplatí nějaká měřidla, ale ty kontrolní plošky v prostřední drážce po obvodě. Pokud dezén nedosahuje jen výšky těchto kontrolních plošek, ale je vyšší, tak je vše podle zákona v pořádku. Nikde jinde se měřit nesmí, ale nesmí být na okraji gumy sjetý okraj tak, že vylézají dráty, být poškozený atd. Platí to pro letní i zimní.
V zimě platilo, že minimální výška zimní pneumatiky má být 4 mm, kde je značka s povinnou zimní výbavou. To nedávno upravili tak, že v zimě musíš mít na zimních gumách vždy min. 4 mm. U letních v zimě min. 1.6 mm a vhodné podmínky, tzn. ne stav, kdy jsou zimní už povinné.
Dále naši experti pracují na tom, že na zimních pneumatikách bude muset být minimální výška 4 mm celoročně, tzn. i v létě (pouze na zimních). V tom okamžiku padá jediná výhoda celoročních gum, nemůžeš je pak v létě používat jako letní na dojíždění (stejně jako zimní), ale musíš nasadit nové.
Mělo by to platit od příštího roku, ale nevím jestli to fakt realizují kvůli těm kšeftům s prodejem pneumatik. Sám bych rád, kdyby ne.
U zimních pneumatik jsou kontrolní plošky vždy vedlejší drážka vlevo i vpravo od té prostřední.
Další stadium je zákaz prodeje M+S (dojíždět se dají asi 6 let), povolené prodeje zimních budou jen s hvězdičkou. Je mezi nimi opravdu rozdíl.

Možná jsem se někde sekl, ale mají v tom záměrně bordel, aby se jim hýbaly kšefty.
TAKJAN

#20 Příspěvek od TAKJAN »

Mám M+S a hory s hvězdičkou. Jenže ta ani různí pomocníčci kopyto nezachrání.
danhard

#21 Příspěvek od danhard »

„v období od 1. listopadu do 31. března, pokud:

se na pozemní komunikaci nachází souvislá vrstva sněhu, led nebo námraza,
nebo lze vzhledem k povětrnostním podmínkám předpokládat, že se na pozemní komunikaci během jízdy může vyskytovat souvislá vrstva sněhu, led nebo námraza.“
p32

#22 Příspěvek od p32 »

Jak jsem psal, měla by být změna. Platí to vždy pro nasazené zimáky.
Ruprecht

#23 Příspěvek od Ruprecht »

Podle čeho se pozná zimní pneumatika, když mám v ruce bílý fix a umím namalovat hvězdičku? :)
Když promluví, tak buď kňučí, nebo lže.
BOBOBO

#24 Příspěvek od BOBOBO »

Zdenek ji má na autě . :lol: :lol: :lol:
pepik9

#25 Příspěvek od pepik9 »

K původnímu dotazu - nevím, jak jsou na tom zimní mišeliny teď, já je mám už víc než deset let. Na sněhu si s nima připadám jak na sáňkách. Sice vydrží spoustu km, ale dal bych přednost větší přilnavosti. Jo, kdysi jsem jezdil s tátovým žigulíkem s protektorovanejma diagonálkama, jenže to člověk potkal jedno auto za půl hodiny..
BOBOBO

#26 Příspěvek od BOBOBO »

Poslední prohlášení pneumatikáren -půl roku-rokv mediích- při skladování bez sluníčka stejné vlastnosti 10 let . Nebo ty kapitalistický kur vy zase lžou ????
BOBOBO

#27 Příspěvek od BOBOBO »

Jo Pepo na své šádyně mám nyní namontované gumy ještě po žigulíku , koupil jsem je jako jeté asi před 12 lety a vzorek drží , ještě je tam tak 6mm . :lol: :lol:
PixelOrgy

#28 Příspěvek od PixelOrgy »

BOBOBO píše:Jo Pepo na své šádyně mám nyní namontované gumy ještě po žigulíku , koupil jsem je jako jeté asi před 12 lety a vzorek drží , ještě je tam tak 6mm . :lol: :lol:

:lol: :lol:
BOBOBO

#29 Příspěvek od BOBOBO »

Tak babo :
A není to tak, že by letní a zimní byly vyrovnané, letní ty zimní poráží na celé čáře. Pokud opravdu přezujete až v době, kdy jsou teploty pod bodem mrazu, zažijete tu změnu. „Nebrzdí, nezatáčí,” konstatoval nedávno s nadsázkou kolega, když 14. prosince přezul z letních na zimní a v lehkém mrazu musel ujet asi 100 kilometrů po suché nebo mokré silnici. Odhadoval přitom, že dosažitelná rychlost v zatáčkách se snížila o 20-30 procent a v podobné míře se prodloužila brzdná dráha.
http://www.autoforum.cz/zivot-ridice/ne ... -internetu
BOBOBO

#30 Příspěvek od BOBOBO »

I přesto , že do nás zimáky tlačili , přezouvám na Vánoce . A hned , jak poprvé začne tát . Manželka šňafe , ale moje odpověď je leta stejná . Když pojedeš jak prase , pneumatiky to nezachrání .
Odpovědět

Zpět na „Auto - Moto technika“