snimac otacok motora Lada

Vše, co se týká elektroniky v automobilech, motocyklech a jiných samohybech

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
PeteBurns
Zablokován
Zablokován

#16 Příspěvek od PeteBurns »

Tak by som mu odpovedal, ze si este bude musiet pockat, zatial co v tvojom pripade uz by si sa mal pomaly zacat chystat :twisted:
EKKAR

#17 Příspěvek od EKKAR »

fero_b píše:Ahojte,
potrebujem nastavit spravne bezny 4valcovy (stary)motor (po generalke).
a potrebujem merat otacky.
...
Najradsej nejake overene zapojenie, ktore by nevyzadovalo niekde hlboko v aute pripajat nejake droty :).

...
EDIT: ked tak nad tym rozmyslam, mozno by celkom stacil nejaky tranzistor naveseny na prerusovaci kontakt v rozdelovaci, pochopitelne rozdelovac ma polovicne otacky ako kluka, takze to bude ukazovat otacky/2
Hele, mám takovej nápad - ale je to trošku mimo tvoji specifikaci. Kupodivu mě inspiroval Burnzerant svým nabízením návštěvy na šrotovisku - akorát já to beru z druhý strany. Von poradit neumí, jediný co umí je kopat kolem sebe a všem nadávat.

Ale k věci - kdyby se ti totiž na nějakým šroťáku povidlo sehnat přístrojovej štít s funkčním otáčkoměrem ze starýho KARBURÁTOROVÝHO favorita = všecko až po modelovej ročník 91, tak by ti stačilo připojení do auta na 3 krokodýlky (kostra, +12V od baterky nebo od spínačky a svorka 15 na indukční cívce) a získal bys tím otáčkoměr sice s rafikou = ne úplně digitálně přesnej, ale s průměrem ciferníku nějakejch 12cm, což je pro orientační měření v dílně bohatě dostačující - kontrolovat a cejchovat si ho můžeš generátorem a přesným čítačem. Ve favoritu s karbíkem totiž ten budík ještě bral impulsy z indukčky ze svorky 15 - modernější jednobod stříkačka už měla otáčkoměr "živenej" signálem z ŘJ vstřikování. A ten celej kompletní budík otáčkoměru šel z palubky poměrně snadno vyndat = byl plně záměnnej se stejně velkýma elektrickýma hodinama, jen se elektricky napájel z jinejch bodů.
Naposledy upravil(a) EKKAR dne 21 bře 2019, 16:36, celkem upraveno 1 x.
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
fero_b

#18 Příspěvek od fero_b »

@Ekkar: zaujimavy point, ja ten otackomer tam nechcem natrvalo, len aby som posteloval volnobeh, to s tym citacom (aj bez delicky) a jednym trandikom vyriesim, to sa mi zda najlahsie riesenie
fero_b

#19 Příspěvek od fero_b »

neviem co ma burn.... proti peknemu zigulaku:)
Přílohy
51835790_10219046606582660_2247990177693696000_o.jpg
51835790_10219046606582660_2247990177693696000_o.jpg
EKKAR

#20 Příspěvek od EKKAR »

fero_b píše:neviem co ma burn.... proti ...
On - VŠECKO. On totiž poslouchá výhradně pokrokový hlásače co lidem podstrkujou vysoce finančně náročný elektromobily a podobný hujery z Brusele, případně z (v)Osla. A ten budík jsem právě nemyslel do auta, ale někam do dílny, kde bys ho moh mít pověšenej na zdi a přesto na něj krásně na metr-dva vidět. Ten pidi-minidisplejek LCD čítače se mi nezdá zrovna pohodlnej na štelování v motoru, kde potřebuješ voběma paprčama něčím kroutit - a čím pak budeš držet ten měřák ...? Hlavu na stranu otočíš, abys viděl na stěnu, kde bude viset budík z fáčka - ale ruce můžou dál štelovat ...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
fero_b

#21 Příspěvek od fero_b »

to si mozno casom zaobstaram, aj ked si spominam, ze v otcovej 120ls pri volnobehu to ukazovalo jeden (alebo niekolko malo)dielik, aj ked ten favoritacky je asi vacsi ..
EKKAR

#22 Příspěvek od EKKAR »

Na beton je větší - ve 120 měl v průměru jen asi 8cm, ve fáčku to byl věžní vorloj (teda jen velikostí, ne složitostí) - já jsem právě bráchovi měnil otáčkoměr na místo hodin, takže hodiny mi kdesi ve skříni ještě leží, otáčkoměr bohužel odejel do věčnejch lovišť se starým fáčkem ...
PeteBurns
Zablokován
Zablokován

#23 Příspěvek od PeteBurns »

fero_b píše:Neviem co ma proti peknemu zigulaku...

No proti takemu peknemu Zigulaku ako suveniru nemam absolutne nic, kazdemu sa paci nieco ine, ale nastavovat na tom volnobeh, dokonca podla nejakeho meraku, to uz je vysoko nad moje chapanie :twisted:
fero_b

#24 Příspěvek od fero_b »

kazdy je nejaky...
PixelOrgy

#25 Příspěvek od PixelOrgy »

PeteBurns píše:
fero_b píše:Neviem co ma proti peknemu zigulaku...

No proti takemu peknemu Zigulaku ako suveniru nemam absolutne nic, kazdemu sa paci nieco ine, ale nastavovat na tom volnobeh, dokonca podla nejakeho meraku, to uz je vysoko nad moje chapanie :twisted:

To ze nechapes fakt, ze se otacky meri otackomerem jeste neznamena, ze je to spatne ;-)
EKKAR

#26 Příspěvek od EKKAR »

PeteBurns píše:...kazdemu sa paci nieco ine, ale nastavovat na tom volnobeh, dokonca podla nejakeho meraku, to uz je vysoko nad moje chapanie :twisted:
Konečně vyšla pravda na povrch ...
PeteBurns
Zablokován
Zablokován

#27 Příspěvek od PeteBurns »

PixelOrgy píše:To ze nechapes fakt, ze se otacky meri otackomerem jeste neznamena, ze je to spatne ;-)

To bude tym, ze nechapes co nechapem - nebol problem nastavit sportovy motor Hondy Prelude s dvojitym karburatorom, iba podla sluchu a behu motora, nech mi nikto netvrdi, ze na Zigulaka potrebuje merak :lol: A este lepsie mu bude poradit dobry drahy osciloskop, aby mohol nastavit zmes podla lambdy pred katalyzatorom :lol: :lol: :lol:
fero_b

#28 Příspěvek od fero_b »

@Pete: trepes sice dve na tri, ale snad to casom rozchodis :))
PeteBurns
Zablokován
Zablokován

#29 Příspěvek od PeteBurns »

Neboj, ja to nastastie rozchodim, ale sudiac podla Zigulaka, viac by som sa na tvojom mieste bal o seba :twisted: Inak na ten osciloskop nezabudni, v Zigulaku sa bez neho nezaobides, dokonca aj tie otacky na nom uvidis :lol:
fero_b

#30 Příspěvek od fero_b »

to bolo take "vtipne" ze som sa skoro udusil od smiechu. Uz radsej neminaj pismenka:)
Odpovědět

Zpět na „Auto - Moto technika“