Tu je ta diskuse.
Co je to za součástku?
Moderátor: Moderátoři
Tu je ta diskuse.
sinclair píše:Ten na fotce vpravo je už podle povrchovky, kvality pouzdření i potisku důvěryhodný asi tolik, co zelený rohlík.
Použitý BF494 S&H má bázi vpravo, kolektor uprostřed a nic podobného neukazuje, jen dva Si přechody.
BF494 má mít podle Philipse uprostřed emitor (asi aby stínil B od C). Povrchová úprava toho tranzistoru na fotce vpravo je taková perleťová, tak se to dost blbě fotí. Potisk je v reálu velmi pěkný.
B-E 758
B-C 756
E-C 740
Ta "stínící" dioda se zřejmě vyskytovala i v některých PNP vf tranzistorech.
Např. jsem změřil BF451:
B-E -769
B-C -759
E-C -786
(měřeno Metexem)
BF245C jsem v pátek poslala zpátky Anglánovi. Trval na vrácení, poštovné že zaplatí. Asi je chce prozkoumat, třeba fakt nevěděl, že mi poslal zmetky z výroby. Číňan většinou bez zkoumání vrátí peníze, protože ví dobře, že prodává šmejd. Tak uvidím, co z Anglána vypadne.
Navíc jsem zjistila, že 2N3819, které mi prodal, jsou nejspíš fejky.
Zkusila jsem změřit převodní charakteristiku. Ty tři bílé jsou 2ks 2N3819 od ON Semiconductors a 1ks nevím čí, ten žlutý průběh je to, co mi prodal Anglán. Tváří se jako od Fairchildu, ale to gravírování je podezřelé a na každém kusu jinak hluboké, a ta převodní charka teda 2N3819 moc nepřipomíná.
Tipujem to na kondenzátor, ale nie som si celkom istý + nesedí mi rozmer a netuším hodnotu kapacity a dovoleného napätia.
Rovnaká súčiastka ako je na pravo dole strelila hneď vedľa na ľavo viď. foto na doske pri +/- prívodoch do vstavanej záložnej udržiavacej batérie LiPol. Okrem iného v tesnom okolí je aj regulátor napätia S-1142B-33HVCX
Ďakujem pekne

A kutilmile - nelituju tě
a alebo A je kapacita 1 a nasobitel kapacity malé a je 1x a veľké A je nasobitel 10x
To som vydedukoval z viacerych katalógových údajov viacerych výrobcov. Neviem však či správne.
Tu je to označovanie zrozumiteľnejšie popísané. Akurat takéto označenie sa používa na malé púzdra 2mm x 1,25mm oproti tomuto 3,5mm x 2mm.
Tady něco podobného
https://cz.rs-online.com/web/p/tantalove-kondenzatory/8310190/
https://www.bosch-ebike.com/en/products/intuvia/