Vada/funkce ochrany Li-Ion baterií
Moderátor: Moderátoři
Ještě zkusím jiné ochranné moduly od jiného výrobce (rozuměj jiný ochranný itegráč), pak zkusím jiný pack od nějakého solidního výrobce a pak fintu s diodou bez ochrany a budu sledovat, za jak dlouho padne napětí na hranici 2,6V.
Děkuji všem za rady a držte palce : D
Ať se daří!
Je pravda, že jsem to nezměřil, protože …DukeNuke píše:A kolik dává ten zdroj? Napadá mě, že jestli dává vyšší napětí, než by měl, pak ta ochrana baterie odpojí. Pak by možná stačilo dát do cesty diodu, kdyby to bylo moc, tak šotku. Tím by se celkové napětí snížilo a k tomu odpojení by nedošlo. On tam často bývá jen kondík a odpor a tam to jde celkem blbě nastavit.
…světlo ve výšce 3m, na štaflích, držet se, držet měřák a čekat až světlo zhasne, páč to dobíjí jen při "stand-by" režimu a má to pohybové čidlo. Takže nejdříve dostanu čočku od 15W LEDek pak to zhasne a já nevidící hledám svorky baterie hrotama voltmetru v nehybném stavu, abych to zase nerozsvítil nebo si ještě neštrejchnul o fázi. To už je trochu na Dárvina.
Demontovat to nemohu, jelikož v tomto ročním období je světlo na chodbě třeba stále.
Teď jsem dělal takový test...DukeNuke píše:A kolik dává ten zdroj? Napadá mě, že jestli dává vyšší napětí, než by měl, pak ta ochrana baterie odpojí.
Vypnul jsem jistič světel a připojil batrii bez hlaního napájení/dobíjení baterie. Staly se dva případy:
1) Baterie se ihned odpojila, asi pro nadměrný proud tekoucí do kondenzátoru napájení LED modulu (prostě to jen bliklo)
2) Světlo svítilo asi tři minuty a pak také zhaslo.
To mě řeknete, co je v tomhle za čerta