Krimpovací spojky na autokabely - prosím o radu
Moderátor: Moderátoři
Jinak tady je katalog od Hilsdale (zde je zdroj odkazu s dalšími užitečnými informacemi), jejich spojovací dutinky (butt connectors) jsou tam na str. 3 až 5 myslím docela vyčerpávajícím způsobem popsány.
kdo ne - hledá důvod.
Ze dvou možností často volím tu třetí.
Jinak, ty čínské dutinky jsou problematicky použitelné - mají izolaci o větším průměru (na vodiče se silnější izolací) a do RSA2.5 už trošku vadí. Nicméně je s oblibou požívám na nízké napětí, modrou a červenou na napájení a žlutou na signálky... Dost často i vodiče (dvojlinky) na malé napětí mají silnější izolaci, tak se vlezou i na ty, na kterých evropské mají problém...
Jo, tohle jsem taky zažil. Číňan koupil bývalou plošákovnu v Přelouči a z administativní části chtěl udělat ubytovnu pro agenturní nádeníky pro fy Kiekert. Byl jsem tam jako projekt dozor. Milej číňan přivezl kluba drátů v těhle barvách a krky a že to prý udělají jejich maníci sami podle jejich zvyklostí. Trvalo dost dlouho, než pochopili, že to musí být po našem, jinak to neprojde výchozí revizí. Pak zase zkoušeli, jestli to půjde bez revize. Nakonec to bylo po našem, ovšem čtvrt roku po realizaci do toho vstoupila krize roku 2009, agenturáci nebyli potřeba a číňan zkrachoval a zmizel.Cust píše:Předělával jsem pár čínských strojů a dost mě to mátlo...
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Sám jich mám na výběr dost (viz fotky v příloze), protože to pro mne má i jiné výhody. Když mám v přístroji symetrické napájení a nulu, tak i návlečky většinou pěkně "ladí" s barvou příslušného vodiče, případně se nechá pomocí barevných návleček například označit, co se v daném kablíku, nedržícím barvu, pohybuje za polaritu.
Vašek