Kde môže prebývať malware v PC ,aj po preinštale Win 10?

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
HF_Tech

#31 Příspěvek od HF_Tech »

Stáhni si Kaspersky rescue disk https://rescuedisk.s.kaspersky-labs.com/latest/krd.iso a postupuj podle pokynů.
tiktak1953

#32 Příspěvek od tiktak1953 »

Vypisalo v tomto problemovom PC,ze bolo zablokovane stahovanie nezabezpecenho suboru.Idem to stiahnut na druhom PC. Je to krd.iso? Zakazdym ma z EB odhlasi teraz!
-------------------
Otvoril som zlozku a co dalej? Dvakrat lavov na ofi,ci ako.
---------------------
tak som urobil ,nic mi neostavalo,lebo nikto nič,a vypisalo ze:nejde otvorit lebo nie je naformatovane systemom NTFS.
Zbieram hlavne nefunkčné náramkové hodinky PRIM,prípadne rôzne opravím.
Urobím hodinársky kurz pre začiatočníkov podľa priania.
masar

#33 Příspěvek od masar »

Z těch tvých útržkovitých příspěvků lze těžko zjistit, co vlastně děláš.
Překlad tvých ledabylých frází typu "Dvakrat lavov na ofi" je náročný na fantasii (nevím, co je "ofi"), nikdo neví, jakou složku jsi otevřel.
Soubor "krd.iso", který jsi stáhnul, vypal na CD nebo na flešku (pomocí programu Rufus) a nabootuj z něho (bootovat znamená spouštět počítač).
Ale k úspěšnému výsledku jsem skeptický.
-----
tiktak1953 píše:Zakazdym ma z EB odhlasi teraz!...
Po překladu do češtiny - Pokaždé, když otevřu EB, jsem nepřihlášený, i když jsem se při předchozí návštěvě přihlásil a neodhlásil.
Radil jsem ti - odinstaluj ten "Avas"...., udělal jsi to?
:wink:
tiktak1953

#34 Příspěvek od tiktak1953 »

avast som odinstaloval,ten ofi je v tom KRD-e program.Chcel som otvorit ten odi a vypisalo ze nejde lebo neni naformatovany s NTFS.Dajte radsej cisty win 10 natiahnem ho na new HDD.Ja aj dneska som sybavoval operaciu kolena po MRezonancii lebo mi chcu zoperovat pol kolena a ja ma problem zo slachami (meniskusom) podla priznakov ,nie s kolenom.V zahrade vsetko sknie,takze nemam casu vela za PC,pochopte dik
Přílohy
efi obrazovy subor.png
efi obrazovy subor.png
Naposledy upravil(a) tiktak1953 dne 08 črc 2026, 21:44, celkem upraveno 1 x.
masar

#35 Příspěvek od masar »

Žádný "ofi" ani "odi" tam nevidím.
A proč nemáš zapnuté přípony souborů?
A Win10 chceš 32-bit nebo 64-bit (podla HW)?
Jinak platí, co jsem napsal výše, soubor iso se neotevírá, ale "vypaluje" a bootuje.
ferdislav

#36 Příspěvek od ferdislav »

Vždyť je na netu hromada polopatických návodů, jak se instaluje OS, hledal jsi návod před tím než jsi s tím začal?

to nemáte v rodině nebo ve vesnici nikoho kdo by to uměl?
dnes tohle dělají i náctileté děti, taková je doba

Když win, tak ze stránek výrobce a ne z nějakého pochybného zdroje
což se týká kazdého software,že...
PotPalo

#37 Příspěvek od PotPalo »

https://www.microsoft.com/en-us/softwar ... ndows10ISO

Ono stačí dať do vyhľadávača "Windows media creation tool" a nájde to stránku u microsoftu, kde je nástroj ktorý stiahne ISO a vytvorí bootovacie USB alebo disk. Dá sa tam vybrať či windows 10 alebo 11.
Je na čase vymeniť primátora Bratislavy, a celú tú neschopnú pakáž okolo.
tiktak1953

#38 Příspěvek od tiktak1953 »

Teraz ide zo zahrady,asponna nieco odpoviem v rychlosti.Win 10/ 32 bit .OS viem instalovat,, desiatky XP som robil a NO problem.ved som to pisal ze som z USB natiahol min 3X win 10, na dva HDD,co neviete citat.Toto som nevedel ze to ako OS treba do PC natiahnut.S kade to mam vediet,zo zahrady.Mam dokopy min 15 PC s win 7,8,10. funkcne! aj som rozdal zadara.Tu mi islo o zvedavost kde je to malware ci co.Testy nic nenasli.Prenieslo sa to podla mna z GCH.Tiez myslim z FSCapture,PPWiewer,atd.Tokze s tohoto nerobim problem,naj pripade natiahnem dalsi win10 .Sformatovat pred instalom pomoze 100%? ci staci pri instale?Dam si pozor aj na oddiely,staci nechat jeden,ci nie?Niekedy sa neda len jeden,nie? dik berte to tak,ze som v tomto z ulice,robim nato zazraky .Aj el.pila zo softstartom je uz hotova.Akurat cas nemam ako si vy predstavujete.
----------------------------
Zaujimave je,ze problem je iba stranka EB.Podari sa nanu ist po niekolkych pokusoch.Neverim na nahody.FB,YTube no problem!!
masar

#39 Příspěvek od masar »

Po té, co jsi všem vynadal, jak málo si považují tvé náročné aktivity a zásluhy, se budou všichni s radami předhánět.
Nechci tě obtěžovat těmi svými, protože máš málo času a jsou tu rady i od ostatních.
Takže ke stažení instalačního obrazu Windows 10 použij nejlépe výše uvedený nástroj od PotPalo. Teprve, kdyby se ti to nedařilo, stáhni iso české verze nebo slovenské verze.
Kdybys nevěděl co s ním, klidně se zeptej.
A až budeš mít čas, tak tu radostnou zprávu o pile Fieldman napiš i do správného vlákna.
----
tiktak1953 píše:Zaujimave je,ze problem je iba stranka EB.Podari sa nanu ist po niekolkych pokusoch.Neverim na nahody.FB,YTube no problem!!
To se tak jeví tomu, kdo se nepodíval do adresového řádku (v prohlížeči první řádek nahoře), že adresa EB začíná "http://..." a nikoliv "https://..." (jako u FB nebo "YTube"). Je to nezabezpečený protokol (chybí tam to písmenko "s"). Je to tím, že EB jede ještě na starém enginu. Novým prohlížečům se to nelíbí a mají o tvá soukromá data velkou starost a proto tě před EB chrání. Buď jim za to vděčný. Nezpůsobuje to tedy žádný malware.
Když vejdeš do nastavení prohlížeče, jistě najdeš v sekci zabezpečení i nastavení, které tuto starost vypne.
Vypadá to, že brzy bude EB "migrovat" na zabezpečenou adresu a tvůj problém to vyřeší.
tiktak1953

#40 Příspěvek od tiktak1953 »

Uz som to v nastaveni urobil,je tam trojuholnik a Nezabezpecene,ale chvilu to bolo OK a ked som odoslal predosly prispevok,zase naskocila reklama.Masar dik,ze dokazes pomahat neskusenemu,od fachu,z ulici, ze si taky super boy!!!
tiktak1953

#41 Příspěvek od tiktak1953 »

Tuto novu stranku mi nacita dobre,ale ked som pred chvilov odoslav prispevok tak mi ho neodoslalo,pisem to znovu a neviem ci sa odosle, a po kliku ODOSLAT naskocila reklama.Aj Firefox mi kazal dat PP a tam to iste.napriek smazania cookies,historiu prehliadania za celu dobu.Uz neviem kde sa moze skryvat ta haved.Dokonca mi vypisalo toto:ze bezpecnostny certifikat stranky EB pochadza z domeny:studio 51-skyline.hosting 51.eu.Hille co ty na ten hosting,nie je to EB,ze?
josef_novak

#42 Příspěvek od josef_novak »

Ujasni si, kde si stránky prohlížíš.
Na původní doméně ebastlirna.cz je při vynuceném HTTPS použit hostingový certifikát studio51-skyline.hosting51.eu
Na této doméně elektrobastlirna.cz je již certifikát od Let's Encrypt
tiktak1953

#43 Příspěvek od tiktak1953 »

Pozeram aj odpovedam samoze na novej stranke: elektrobastlirna.cz viewtopic.php?t=112016&start=30
---------------------------------
Chvilu to ide OK a ako som pisal ,ked som z tejto stranky dal ODOSLAT prispevok,neodoslalo sa a hodilo ma na stranku hry s tankami,aliexpres.
josef_novak

#44 Příspěvek od josef_novak »

Radši už nic
Naposledy upravil(a) josef_novak dne 14 črc 2026, 09:16, celkem upraveno 1 x.
tiktak1953

#45 Příspěvek od tiktak1953 »

Teraz sa mylis ty.lebo tam sa neda odpovedat,pisat,iba prezerat.ze ta to hned nena.....
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“