LCD Mascom MC26W11

Poradna určená pro amatéry

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
daton

#31 Příspěvek od daton »

Zdravím všechny
Tak se mi podařilo opravit ten standby zdroj. Byl to TEA1533 a odpor v primáru a odpor sledování špiček na primáru. Po výměně již začala svítit červená led stand-by. Avšak při spuštění dioda parkrát zabliká a potom pohasne svit a to je vše. Měřením jsem zjistil, že místo 16v je tam 14V a místo 6V jsou tam 4V. Předpokládám, že se vůbec nespustí elektronika protože ty 4V jsou málo. Teď by mne ale zajímalo, jestli jste někdo zkoušel spusti zdroj s elektronikou a odpojeným invertorem. Nejsem si totiž jist zda tyto zdroje snesou chod bez zátěže nebo zda jste řešili místo invertoru nějakou zátěž. Nejsem si totiž jist další závadou ve zdroji a to ještě takouvou že snižuje napětí o 2 V , spíš mi to přijde jako nadměrná zátěž. Proti tomu ale hovoří to že se zdroj nijak nehřeje. Problém je, že nevím zda je ten 16 a 6V zdroj propojeni s napájením invertoru. Nemáte s tím někdo nějaké zkušenosti? Dík za každý nápad
zvaty

#32 Příspěvek od zvaty »

Opravuji již po třetí zdroj do tohoto LCD, vždy se stejnou závadou: prasklý int.obvod FSD200 v STAND-BY zdroji, průraz zenerových diod D315, D318 a tranzistor Q300. Jsou to dvě téměř nezávislé větve. Tato současná závada mi nedává smysl. Nevíte někdo kde by mohla být zrada?
Dík za každou radu.
Killroy
Moderátor

#33 Příspěvek od Killroy »

zvaty píše: Nevíte někdo kde by mohla být zrada?

V konstrukci toho STBy zdroje. Výsledkem je obvyklá a opakující se závada.

Killroy
zvaty

#34 Příspěvek od zvaty »

A je známá nějaká úprava (servisní bulletin), nebo je lepší objednat nový - snad konstrukčně správně navrhnutý?
zvaty

#35 Příspěvek od zvaty »

Našel jsem k objednání stejný typ zdroje, který je v tomto LCD osazen. Ovšem nevíte někdo je-li konstrukční vada u těchto nových zdrojů odstraněna?
8832

#36 Příspěvek od 8832 »

Máme podobné problémy so stby 5V v jedných PC zdrojoch s použitým FSDM311 DIL8. Tento obvod má tranzistor už v sebe. Trafo v zdroji so záťažou menej ako 200mA píska. To pískanie je asi tým že je pomocné vinutie primáru na napájanie FSDM po rozbehu dáva po usmernení menšie napatie ako by malo.
To by vysvetlovalo prečo pri vyššej zaťaži ako 200mA trafo prestane pískať (vyššie sytenie trafa sposobí aj vyššeňie napatie pomocného vinutia)
Ale či je to pískanie príčina že sa pomerne často prerazí ten obvod to neviem.
zvaty

#37 Příspěvek od zvaty »

Po několika opakujících se závadách kolapsu Stand-by zdroje s obvodem FSD200 jsem tento zdroj vyřadil a zapojil místo něj malý adaptérový zdroj 5V/1,5A, který jsem umístil uvnitř LCD.
Cena je poloviční s náklady na repas původního originálu a LCD funguje.
migi111

#38 Příspěvek od migi111 »

Staršia téma ale zareagujem aj ku mne sa dostal tento TVP tak som kukol na fórach... Červená led 6 krát blikla potom raz zelená a stále dookola...Po otvorení v zdroji pár viditeľných nafúkancov firmy g-luxon aj menej viditeľné so zvýšeným esr, dokopy cca polovica elytov a telka beží, uvidíme dokedy...
migi111

#39 Příspěvek od migi111 »

Takže telka dlho nevydržala ´ľahol´ zdroj konkrétne fsd200 nejaké zenerky čo navonok vidno a po tom čo sa človek dočíta aj prejde chuť zapodievať sa s tým takže ak by mal niekto záujem o túto telku mascom 26w11 za symbolickú cenu ozvite sa na SZ
Duvsan

#40 Příspěvek od Duvsan »

Prečo to nevyriešiš ako zvaty?
migi111

#41 Příspěvek od migi111 »

Mám podstatne moderneiší a vačší nepotrebujem ho a dať ho niekomu a riskovať že zas odíde napr. podsvietenie...už sa mi aj ozvali nech si dakto pomôže kto má taký alebo keď aj dačo vie si pomôcť...
Odpovědět

Zpět na „Televizory, monitory a projektory - PORADNA pro amatéry a začátečníky“