konosuke píše:Nemá ! Baňka je napevno spojená s plastovým držákem a dva plechové kontakty.
Aha, to mi nedošlo. Nekoukal jsem zda někdo nabízí právě tuto žárovku. Ale je tady ještě jedna možnost - použít objímku z vyřazené mikrovlnky (podle obrázku to vypadá stejně jako spodek tvé žárovky a má stejné uchycení) a žárovku se závitem E14. Tím by byl problém na věky vyřešen.
Takže ta úprava o které si psal by byla velmi jednoduchá a v podstatě by se jednalo o originální řešení, které se používá u jiných mikrovlnek.
Člověk se celý život učí jenom proto, aby ve stáří všechno zapomněl.
„Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A když kouká, aby byl, a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ J. Werich
To je fakt hrozny problem si jednu ziarovku kupit... Zamestnavat kvoli tomu x ludi na fore, pripadne upravovat mikrovlnku, lebo ziarovka je "draha". Myslis, ze ju budes este niekedy potrebovat vymenit? Mikrovlnku som pred 5 rokmi kupoval na inzerat a ziarovka je stale povodna. Myslim, ze kludne este 10 rokov vydrzi.
rnbw píše:To je fakt hrozny problem si jednu ziarovku kupit... Zamestnavat kvoli tomu x ludi na fore, pripadne upravovat mikrovlnku, lebo ziarovka je "draha". Myslis, ze ju budes este niekedy potrebovat vymenit? Mikrovlnku som pred 5 rokmi kupoval na inzerat a ziarovka je stale povodna. Myslim, ze kludne este 10 rokov vydrzi.
No a co ? Tak nereagujte, už se tu řešily a sháněly větší blbůstky za halíře a nikoho to nepálilo. Ahoj.
Co se může pokazit to se taky pokazí. Co se nemůže pokazit to se pokazí taky. (Murphy)
Jestli mu bude stacit jen jedna zarovka na x let je otazka. Pri dnesni kvalite zarovek bych to na dlouha leta asi nevidel. I kdyz to neni klasicka zarovka. O zarovkach tu jedno vlakno uz je. Take bych zvolil metodu upravy na normal zavit zarovek. A bude klid.
A vo...vo...vo tom to je. Už jsem to tu psal a je to jednoduché. Vyřazených mikrovlnek se všude válí dost a nejen s objímkou, ale možná i dobrou žárovkou
Člověk se celý život učí jenom proto, aby ve stáří všechno zapomněl.
„Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A když kouká, aby byl, a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ J. Werich
Viděl jsem teď starší MW, která má plechový (ocelový, lakovaný) otočný talíř uvnitř ohřívacího prostoru (podle všeho originál z výroby). Setkali jste se s tím někdy? Překvapilo mě to, protože je zažitý názor, že nic kovového do mikrovlnky nepatří.
Já měl , tedy mám , ale nepoužívám do ETY mřížky z "drátěného programu" a s nimi to normálně běhalo a na nějakých receptech se části potravin balily do alufolie .
sr71 píše:Viděl jsem teď starší MW, která má plechový (ocelový, lakovaný) otočný talíř uvnitř ohřívacího prostoru (podle všeho originál z výroby). Setkali jste se s tím někdy? Překvapilo mě to, protože je zažitý názor, že nic kovového do mikrovlnky nepatří.
Pokud kov netvoří "antény" na svém povrchu, nebo nemá sporadický dotyk s jinou částí prostoru, nevadí to. Nejhorší je zapnout mikrovlnku bez jídla, nebo "povinné zátěže" - sklenice s vodou.
Skús šálku s kovovou ozdobou. Všetko beriem, ale alobalu v mikrovlnke teda nerozumiem. To v ňom predsa musí zostať surové. Alebo o to šlo, aby to neprepieklo žiarenie, ale len okolitá teplá voda (podusenie)?